(LISTA COMPLETA) Nominalizarile Grammy Awards

Lista nominalizarilor pentru cea de-a 54 editie a Premiilor Grammy a fost anuntata miercuri, 30 noiembrie 2011  si reprezinta  un amestec eclectic din tot ce a fost mai bun, mai stralucitor  in muzica, pe parcursul acestui an.

Pentru al patrulea an consecutiv, nominalizarile a fost anuntate la o ora de maxima audienta,  de catre CBS, in cadrul unui show transmis live, denumit The Grammy Nominations Concert Live – Countdown to music’s Biggest Night. Pe scena au urcat pentru a sustine recitaluri Lady Gaga, rapperul Usher si grupul country The Band Perry. Evenimentul a fost transmis  in direct, de la NOKIA THEATRE – Los Angeles.

Philip Lawrence, Bruno Mars, Ari Levine

De la stinga: Philip Lawrence, Bruno Mars, Ari Levine la ''The Grammy Nominations Concert Live'' (AP Foto: Chris Pizzello)

In acest an, academia a parut sa aprecieze o gama larga de genuri muzicale. Cele mai multe nominalizari provin din rap, pop, indie music, folk si dance.  Ceremonia din acest an aduce si citeva premiere: este prima de la reducerea numarului de categorii de premii de la 109 la 78 iar interpretii si interpretele concureaza impreuna la categoriile vocale pentru POP, R&B, si COUNTRY, nemaiexistind categorii pentru fiecare sex, ca inainte.

Rapper-ul Kanye West a primit cele mai multe nominalizari, 7 in total, inclusiv “Cel mai bun album rap” – “My Beautiful Dark Twisted Fantasy”. La categoria  “Cantecul anului” si ”Cea mai buna piesa rap” a fost nominalizat pentru “All of the Lights” iar la categoria  “Cea mai buna interpretare a unui cintec rap”, a primit o nominalizare  pentru “Otis” –  o colaborare cu rapperul Jay-Z, sotul cantaretei Beyonce.

Adele (nominalizata atat la categoria “Albumul anului”, pentru materalul discografic “21″, dar si la categoria “Cel mai bun single”, cu doua dintre hiturile ei, “Rolling in the Deep” si “Someone Like You”) , Foo Fighters si solistul R&B Bruno Mars (cu trei dintre nominalizari pentru hitul “Grenade”, de pe albumul “Doo-Waps & Hooligans”) au primit cite sase nominalizari,  in timp ce Lil Wayne si Skrillex s-au multumit cu cite cinci.

Album of The Year Nominees ~ Grammy Nominations Concert Live!

http://www.youtube.com/watch?v=tDgFa29_IPM

La categoria celor cu cite patru nominalizari sint nume sonore si mai putin sonore (cel putin pentru publicul din Romania: DRAKE, PAUL EPWORTH, PHILIP LAWRENCE, ARI LEVINE, NICKI MINAJ, MUMFORD & SONS, RADIOHEAD, RIHANNA  si JUSTIN VERNON (BON IVER).

Rihanna ~ Grammy Nominations Concert Live!

http://www.youtube.com/watch?v=_9WD34V8epw

Lady Gaga a fost nominalizata la trei categorii: ”Cel mai bun album” – BORN THIS WAY, ”Cea mai buna interpretare pop” – YOU AND I si  ”Cel mai bun album pop”.

Lady Gaga ~ Grammy Nominations Concert Live

http://www.youtube.com/watch?v=7Czk204rQ6c

La categoria “Cel mai bun artist debutant” au fost nominalizati: solista Nicki Minaj, cantaretul hip-hop J. Cole, formatia The Band Perry, trupa de dubstep Skrillex si grupul folk Bon Iver.

”Inca odata, este imbucurator sa vezi ca procesul prin care sint  acordate Premiile Grammy a generat o lista impresionanta de nominalizari, din cele mai diverse genuri muzicale” a declarat Neil Portnow, presedintele National Academy of Recording Arts and Sciences, organizaţia care decernează premiile Grammy.

”Nominalizarile din acest an reflecta cu adevarat comunitatea artistilor creativi si talentati,  fiecare dintre cei nominalizati  fiind cel mai bun  in domeniul in care activeaza. Calitatea nominalizarilor si aceasta extraordinara seara sint un start perfect catre marea gala a premiilor Grammy din luna februarie”, a mai adaugat el.

Cea de-a 54-a editie a premiilor Grammy va avea loc duminica, 12 februarie 2012, in Los Angeles, la Staples Center.

CLICK PENTRU A DESCARCA LISTA COMPLETA

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: