Lisa Stansfield

Lisa Stansfield este sarbatorita noastra de astazi de la Power Play. Lisa Jane Stansfield s-a nascut pe 11 aprilie 1966 in Lancashire, Anglia.

lisa stansfield

Lisa Stansfield / COLAJ FOTO: ponystep.com

Dupa ce a terminat scoala generala, s-a inscris la o scoala de canto pentru a-si perfectiona tehnica. In paralel a urmat liceul unde si-a format o trupa cu care interpreta diverse cover-uri, “Blue Zone”. Trupa a activat din 1984 pana in 1988, timp in care Lisa si colegii ei au reusit sa intre in top cu 2 piese, insa au ramas doar un band cu succes local. Deoarece nu era multumita cu acest statut, Lisa Stansfield a inceput colaborarea cu trupa dance Coldcut, iar piesa pe care a aparut ea ca “guest”, “People Hold On” a ajuns sus in topul britanic. In 1989 decide sa continue singura, si cu ajutorul catorva prieteni compozitori, reuseste sa stranga material pentru albumul de debut, “Affection” care va aparea pe piata in 1990. Stilul intre pop, funk si soul, si timbrul deosebit al vocii, au facut ca Lisa sa fie primita cu bratele deschise de publicul din insula, dovada fiind numarul mare de aparitii televizate si succesul single-urilor de pe materialul de debut, “All Around The World” sau “This Is The Right Time”.

A urmat un al doilea album in 1991, care a fost asteptat cu foarte mare interes de public, mai ales ca intre timp, discul de debut se vanduse in peste 5 milioane de exemplare. Insa “Real Love” nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Totusi, piese ca “Change”, “All Woman”, “Time to Make You Mine” sau “Set Your Loving Free” au reusit sa intre in Top 10 atat in State cat si in Marea Britanie si au mentinut-o pe Lisa Stansfield intre artistii de succes. A reusit in 1992 sa castige un premiu Brit Awards la categoria “Best Female Act”. Pentru compozitiile urmatoare a imprumutat ritmuri atat din zona disco sau soul, cat si din cea funk sau rock, astfel incat cel de-al treilea album “So Natural” din 1993, a fost diferit fata de primele doua realizari. Popularitatea ei in Europa a continuat sa se mentina constanta, insa vanzarile au scazut, iar in Statele Unite albumul nici nu a fost editat, astfel incat doar cateva din posturile de radio importante i-au difuzat muzica.

Intre 1993 si 1996 Lisa Stansfield nu a mai scos nimic nou, insa a revenit in 1997 cu albumul “Lisa Stansfield “, care a fost foarte bine primit in Europa, influentele din zona disco a anilor 70 si in special din stilul lui Barry White, combinandu-se foarte bine cu ritmurile club sau house. Remix-ul piesei “People Hold On” sau propria varianta la piesa lui Barry White “Never Gonna Give You Up” au devenit hit-uri de club, iar Lisa a capatat incredere in ea pentru viitor. Dovada stau compozitiile avangardiste de pe “Face Up” din 2001, piesele “Let’s Just Call It Love” sau “8-3-1”. Dupa ce a editat in 2003 o compilatie intitulata “Biography”, Lisa a schimbat producatorul si casa de discuri pentru albumul “The Moment” din 2004, de pe care cea mai cunoscuta piesa a fost primul single, “Treat Me Like A Woman”. De atunci si pana in prezent a preferat o viata linistita alaturi de sotul ei, decizand sa se intoarca pe scena doar atunci cand este solicitata in mod expres.

Sansele sa lanseze un nou album sunt reduse, asa ca o vom asculta astazi la Power Play pe Lisa Stansfield cu unul din hit-urile ei din anii 90 : “All Around The World”.

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: