Link Education And Practice: Zilele Educatiei Nonformale

* 15-18 noiembrie 2011

Romeo Mosoiu, consilier MECTS: ”Educatia nonformala este deosebit de importanta in dezvoltarea personala si profesionala a tinerilor, mai ales in contextul actual din Romania”.

Link Education And Practice da startul in Iasi la Zilele Educatiei Nonformale, un eveniment ce reuneste angajatori si reprezentanti ai mediului academic si ONG-istic intr-un efort de a complementa educatia formala cu practica si oportunitatile de voluntariat.

Invitat la evenimentul de deschidere al Zilelor Educatiei Nonformale din Bucuresti, Romeo Mosoiu a declarat ca din ce in ce mai multi studenti si elevi trebuie sa realizeze ca teoria trebuie pusa in practica, dar si ca acestia ar trebui sa fie mai informati si mai proactivi.

Zilele Educatiei Nonformale este un proiect ce isi propune sa le ofere exemple din aceste oportunitati de dezvoltare prin complementarea educatiei universitare cu cea nonformala. Evenimentul se desfasoara in Iasi in perioada 15-18 noiembrie la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Casa de Cultura a Studentilor, dar si la Carturesti in ziua de vineri.

ZENf este organizat de asociatia Link Education And Practice la nivel national, in patru mari centre universitare dintre care si Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. La Iasi, ”angajabilitatea” este cuvantul definitoriu, cu 22 de sesiuni gratuite pentru studenti si multe alte suprize pe parcurs!

”Proiectul nostru este finantat de Tineret in Actiune si reprezinta o degustare de educatie nonformala. Principala diferenta dintre ZENf si un targ educational clasic este ca aici participantii interactioneaza direct cu proiectele pe care partenerii nostri locali le desfasoara sub forma  unor sesiuni introductive in diferite domenii precum vorbirea in public, prezentarea la un interviu, EcoArt, dar dezbat si teme de incluziune sociala sau participa la exemplificari de metode de educatie nonformala”, precizeaza presedintele Link Eduation And Practice, (LEAP), Cristina Stoenescu.

Evenimentul debuteaza in Iasi in ziua de 15 noiembrie cu o conferinta ce reuneste parteneri locali, organizatii studentesti si voluntari, incepand cu ora 18:00. Sunt invitati sa descrie diferite perspective in educatie reprezentanti ai mediului academic, business si din mediul ONG-istic. Mai mult, Fundatia Bethany va lansa in cadrul acestui eveniment un ghid al oportunitatilor de voluntariat locale in varianta electronica.

Sesiunile gratuite pentru studenti cu participare libera incep miercuri, 16 noiembrie, la Casa de Cultura a Studentilor, respectiv la sala Ferdinand si la Sala Senatului de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”. Acestea se vor desfasura pana vineri, in fiecare zi, intre orele 10:00 si 18:00. Inscrierile pentru majoritatea sesiunilor se inchid luni, 14 noiembrie, la ora 23:59, dar organizatorii au pregatit cateva actiuni in paralel pentru cei care nu au reusit sa se inscrie online:

* Flashmob! – Mesageri impotriva discriminarii – 21 de  tineri , romani si romi au fost instruiti despre ce inseamna discriminarea si cum putem lupta impotriva ei. Un instructor de dans ii asteapta pe cei doritori sa invete pasii de dans si sa  participe la flashmobul de miercuri, la ora 13:00. Instructajul va avea loc marti, la ora 10:00, impreuna cu cei de la Gipsy Eye.

* Treasure Hunt – Traseul Educatiei Nonformale – impreuna cu voluntarii de la CIPO si cei de la Asociatia Alternative Sociale se organizeaza joi, intre orele 13:30 si 17:30 o vanatoare de comori pe traseul a mai multor organizatii studentesti si centre reprezentative pentru educatia nonformala. Participantii nu numai ca vor afla mai multe informatii, dar ii asteapta si probe distractive si premii surpriza. Inscrierile se fac online, AICI.

* Biblioteca Vie – Participantii imprumuta, citesc si returneaza cartile ca in orice librarie. Singura diferenta este ca aceste carti sunt persoane reale cu povesti despre viata lor. Intrarea este libera, la Carturesti, Iulius Mall.

VEZI PROGRAMUL COMPLET

Tinerii sunt asteptati sa profite de oportunitatile dispuse in mod gratuit pentru ei si sa descopere o alta fata a educatiei!

Parteneri principali: Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO) al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Casa de Cultura a Studentilor, Training People, Junior Chamber International.

Parteneri activitati: Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica (ARDOR), Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, Training People, Premian, BMG Consulting, Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO) al Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Gipsy Eye, Asociatia Oamenilor de Afaceri Iasi, Asociatia SUPER TINERI (ASIRYS), Humans – People Academy, Alternative Sociale, ANLPG.

Acest proiect a fost finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta comunicare reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: