LightUP Festival 2017 va avea loc la sfarsitul lunii octombrie. Concert Șuie Paparude

La finalul lunii octombrie, ansamblul Palas va organiza cea de-a doua ediție a LightUP Festival, competiția internațională de video mapping. Un eveniment unicat pentru estul României, LightUP Festival a pus Iașul pe harta festivalurilor de specialitate, atrăgând concurenți din Europa, Asia, dar și de peste Ocean.

Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie 2017, în parcul Palas, iar creațiile ce vor anima fațada sudică a Palatului Culturii poartă semnătura unor video artiști din Europa și Asia, din țările: Franța, Germania, Ucraina, România și Indonezia.

În acest an, deschiderea Festivalului va fi realizată pe acordurile muzicale ale trupei Șuie Paparude, începând cu ora 18.00.

Din îndepărtata Asie va fi prezent indonezianul Esa Perkasa Novesada, freelancer pasionat de animație, efecte vizuale și grafică video în mișcare. Germania va fi reprezentată de Maik Hubener, specializat în animații 2D și 3D, video mapping, producție și transmisii video. Din Franța va veni echipa Illumentiel, formată din Sophie Tostain și Benoit Anquetil, ai cărei membri au participat la numeroase evenimente de specialitate. Iaroslav Kostenko este din Ucraina, şi, asemenea celorlalţi participanţi, este specialist în video mapping, motion design și vj-ing.

România va fi reprezentată prin intermediul a două creații video. Una dintre acestea este realizată de echipa Edge Mapping, formată din ieșenii Andrei Cozlac, autorul unor proiecte de visuals, video-mapping, proiecții live şi video design, și Silviu Apostol, pasionat de artele plastice de tip street art, pictură murală și de cele digitale de tip instalativ. Cel de-al doilea finalist autohton este Radu Ignat, din Sibiu, care a realizat numeroase proiecte de grafică și video profesionale și a participat la competiții internaționale de profil.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de 9.000 de euro. Câștigătorii vor fi desemnați de public, printr-un sistem de vot prin sms. Marele premiu va fi în valoare de 5.000 de euro, locul doi va primi 3.000 de euro, iar locul trei va câștiga 1.000 de euro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul www.lightupfestival.ro.

Prin organizarea competiției internaționale de video mapping, ansamblul Palas continuă seria proiectelor care oferă comunității locale deschiderea către o latură inovatoare a artelor și o implică în demersul de promovare și susținere a talentelor din diferite domenii.

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

www.lightupfestival.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: