Licitatia de Elegantă, un mix original de artă si fashion la Mamaia

Ultimul eveniment al pietei de artă din acest sezon, Licitatia de Elegantă & Licitatia de Marine, organizat de Artmark duminică 28 iulie,aduce la malul mării accesorii feminine si masculine de colectie, apartinând celor mai celebri designeri, precum si o serie de tablouri cu tematică de vacantă, din sfera frumosului accesibil. Evenimentul aduce pe aceeasi scenă un mix original de cultură, de la Girard-Perregaux, Hermes, Christian Dior si Coco Chanel la Petrascu, Pallady, Tonitza, Sirato, precum si multe alte nume de patrimoniu din repertoriul bunului gust.

Poseta de zi Coco Chanel Collection

Poseta de zi Coco Chanel Collection are valoare estimativă de 400 – 600 €.

Licitatia de Elegantă, o premieră pe piata de profil din România, mizează pe o atmosferă relaxată, mondenă, în care obiecte de colectie rare, semnate de mari designeri, sunt personalizate prin povestile culturale pe care le ascund.
Din sfera accesoriilor de colectie dedicate elegantei feminine, licitatia Artmark aduce un lornion de spectacol în manieră Napoleon al III-lea (valoare estimativă: € 450 – 750), o posetă Coco Chanel (valoare estimativă: € 400 – 600) ce se inspiră din viata marii doamne a modei moderne si relatia ei afectivă cu Rusia, spatiul în care l-a cunoscut pe contele rus Dimitri, un evantai de secol XIX, de autor, pictat cu scene galante (valoare estimativă: € 500 – 750) etc.

Elegantei masculine îi sunt dedicate o serie de ceasuri de lux, în editii limitate, dintre care se remarcă o piesă rară, de colectie, un ceas de mână Hublot, dedicat lui Ilie Năstase (valoare estimativă: € 14.000 – 18.000; ceasul face parte din seria specială de 10 exemplare realizate de firma elvetiană pentru Ilie Năstase si prietenii lui), dar si prototipul unui ceas al vestitului ceasornicar Martin Braun (exemplar 00, valoare estimativă: € 12.000 – 18.000).

Ceasul Hublot face parte din seria specială de 10 exemplare realizate de firma elvetiană pentru Ilie Năstase si prietenii lui.

Alături de bijuterii, ceasuri sau obiecte vestimentare de colectie, Licitatia Artmark dedicată Elegantei propune si o serie de tablouri semnate de nume valoroase ale picturii românesti: Francisc Sirato, “Turcoaice la Mosi“ (valoare estimativă: € 25.000 – 35.000), Ipolit Stâmbu, “Boudoir“ (valoare estimativă: € 8.000 – 12.000), tablou ce are în prim-plan scene intimiste din viata femeilor burgheze din Bucurestiul interbelic, Petre Iorgulescu Yor, ”Portretul Margaretei” (valoare estimativă: € 8.000 – 14.000), pictură ce a făcut parte din multe colectii importante etc.
Cele aproape 200 de loturi ale Licitatiei de Elegantă &Licitatiei de Marine urmează a fi licitate duminică, 28 iulie, la Hotelul Vega din Mamaia.

Ipolit Stâmbu, “Boudoir“ / Valoare estimativă: 8.000 - 12.000 €

Iubitorii de artă care doresc să urmărească si să participe din Bucuresti la spectacolul de la Mamaia sunt invitaţi la Summer Auction Party, o sală de cocktail la Palatul Cesianu-Racovită, eveniment organizat în aceeaşi seară. Expozitia loturilor poate fi vizitată la Palatul Cesianu-Racovită din Bucuresti, respectiv la Hotelul Vega din Mamaia.

PROGRAM

Program licitatie

INFO

www.artmark.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: