Liceenii isi pot inscrie proiectele pentru finantarea oferita de YouthBank Iași

youthbank

Programul pentru liceeni YouthBank Iași, coordonat, la nivel local, de Fundația Comunitară Iași și la nivel național de ARC (Asociația pentru Relații Comunitare), finanțat prin Eea Grants și Fondul ONG și având ca partener Brave Art, anunță perioada de grantmaking pentru proiecte, începând cu data de 19 februarie.

Proiectele, inițiate și implementate de către liceeni și având scop filantropic și/sau comunitar, se pot înscrie până la data de 13 martie ora 23:59 la adresa iasi@youthbank.ro. Proiectele trebuie să răspundă într-un mod inovator unei nevoi identificate în comunitate, să aibă un impact pe termen lung și să ofere condiții sigure de petrecere a timpului liber pentru liceeni. Nu sunt acceptate proiectele de natură politică, religioasă, cu mesaj discriminatoriu sau care încurajează consumul de alcool/droguri.

După verificarea criteriilor de eligibilitate, aplicanții vor susține un interviu, în urma căruia vor fi selectate proiectele care primesc finanțare din partea YouthBank Iași. Fondul YouthBank, în valoare de 10.000 lei, a fost acumulat și administrat de echipa de voluntari în urma următoarelor evenimente:

  • Ateliere pentru copii – cumulând lecții de pictură, origami și reciclare, acestea propun copiilor o manieră distractivă și educativă de a-și petrece timpul liber;
  • Seara copilăriei – conturează atmosfera Sărbătorilor prin difuzarea unor episoade de Crăciun din cele mai îndrăgite desene animate ale anilor 2000;
  • TR3I Art – eveniment ce a reunit talente locale din rândul liceenilor într-un spectacol de muzica, dansul, teatrul și pictura;
  • Mister – eveniment cultural, juxtapunând proiecție de film, improvizație și stand-up comedy.

Valoarea totala a finantarii  este de 10.000 lei, din  care 5.000 lei au fost stransi de echipa Youthbank in urma evenimentelor, iar restul a fost maching de la BraveArt de 3.500 lei si de la Fundatia Comunitara de 1.500 lei.

In urma analizei chestionarelor completate de tinerii liceeni pentru Cercetarea locala, tinerii isi doresc o schimbare in educatie si cultura, ecologie si traditii. Pe langa aceste domenii, intr-o proportie mai mica tinerii ar dori sa se creeze proiecte pe urmatoarele domenii: sport si sanatate, filantropie, arta, antreprenoriat.

INFO

Web: iasi.youthbank.ro

FB: www.facebook.com/YouthBankIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: