Liceeni pot deveni membri YouthBank pentru a da culoare orasului

Ce fac liceeni cool din Iasi ? Se implica în proiecte pentru dezvoltare urbana, constientizare, dezbatere, copiii defavorizati, promovarea culturii, artelor  si sportului.  Au mai ramas cateva zile pana cand liceeni ieseni pot aplica pentru un loc in echipa YouthBank.

Aflat deja la cel de-al IV-lea an de implementare, YouthBank le propune liceenilor din orasul Iasi o alternativa de descoperire a sinelui si de dezvoltare personala. Programul promite o experienta unica, la finalul careia tinerii vor dobândi abilitati de strângere de fonduri, implementare si monitorizare de proiecte, de gestionare a unui fond financiar, de recrutare si de evaluare.

Campania de recrutare a noilor membri se va desfasura pana la data de 28 septembrie, tema acesteia facând referire la spiritul de initiativa al tinerilor. Pot aplica liceeni din clasele IX-XII, dornici sa se implice în comunitatea ieseana si care vor sa rezolve probleme identificate în aceasta arie. Este un mecanism care îi responsabilizeaza pe tineri oferindu-le sansa sa ia atitudine.

INSCRIERE

Pentru a aplica, procedura este destul de simpla : intra pe www.youthbank.ro, completeaza formularul de înscriere caruia îi ataseaza scrisoarea de intentie în care raspund la întrebarea „Cum vrei sa aduci culoare orasului tau?” pana la ora 08:00, 28 septembrie 2013.

YouthBank este un program administrat de catre un grup de adolescenti, selectati si instruiti în acest scop, si urmareste: constituirea, promovarea si administrarea transparenta a unui fond special destinat proiectelor implementate de catre liceeni. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de: filantropie, initiativa civica, responsabilitate.

Coordonat la nivel local de Fundatia Comunitara Iasi si la nivel national de Asociatia pentru Relatii Comunitare, programul YouthBank a câstigat titlul de “Cel mai bun proiect educational al anului 2010” la Gala Premiilor în Educatie si “Premiul pentru Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret” la Gala Voluntariatului în anul 2011.

INFO

www.iasi.youthbankromania.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: