LIBRARIUM PALAS / Germania – Iluzia unei tari civilizate

Librarium Palas-Germania - Iluzia unei tari civilizate

Joi, 5 iulie, de la ora 18.00, va invitam la Librarium Palas (Str. Palas, nr. 7A, vis-a-vis de Caruselul Venetian) la un dialog care va avea ca tema Germania – iluzii despre o tara “civilizata”. Moderatorii intalnirii vor fi: Konstantin Behrends (Leipzig), Teodora Popescu (Iasi), Mihai Bulai (Iasi).

Cei trei moderatori, locuitori ai Iasului, au avut diferite experiente in Germania si doresc sa initieze un dialog despre imaginea uneori gresita pe care ne-o putem face despre Germania.

Clisee si prejudecati pozitive precum ”tara foarte civilizata”, ”corectitudine”, ”viata mai buna”,   ”totul merge ca pe roate” inunda psihologia est-europenilor, chiar inainte de a pasi in aceasta tara.

In prima parte va fi facuta o prezentare a problemelor generice care au declansat necesitatea unui asemenea dialog, urmata de expunerea unor experiente personale a celor trei moderatori in Germania. In ultima parte va invitam sa va expuneti parerea asupra Germaniei, exista sau nu iluzia unei tari civilizate ?

Scopul acestui dialog este intarirea capacitatii de relativizare a publicului roman, adesea captiv in unele exagerari sau etichetari simpliste.

INFO

www.grupullibrarium.ro

www.librariaavantgarde.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: