Liber la educație financiară – Iași 2019

Gáspár György, Oana Moraru și Nicoleta Deliu – speakeri la evenimentul de educație financiară pentru părinți – Educare – Liber la educație financiară – Iași 2019

Pe 16 noiembrie, între orele 10 – 14, are loc prima ediție la Iași a evenimentului ”Educare – Liber la educație sau educație la liber?”, care are ca temă educația financiară pentru părinți și copii.

Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii? – sunt câteva dintre subiectele care vor fi abordate în cadrul evenimentului de către 3 invitați de top: Gáspár György, Oana Moraru și Nicoleta Deliu.

Părinții sunt cele mai influente modele în viețile copiilor, iar acest fapt este valabil și atunci când vine vorba despre puterea psihologică a banilor asupra lor. Pentru majoritatea dintre noi, anxietatea, frica și neliniștea sunt trăiri puternic împletite cu povestea banilor și ar putea reprezenta adevărate obstacole în calea succesului nostru personal și profesional. Aruncând o privire conștientă asupra poveștii pe care ne-o spunem despre bani și recunoscând credințele limitative referitoare la câți bani „merităm“, ne putem (re)câștiga stima de sine și încrederea în forțele proprii. Vom deveni astfel modele sănătoase atât pentru copiii noștri, cât și pentru generațiile viitoare” – spune Gáspár György, psiholog, autor și custode de povești de viață, omul care a pornit #RevoluțiaRelaționalăÎnRomânia, invitat special al evenimentului Educare – Liber la educație sau educație la liber?.

Relația copiilor cu banii este echivalentă cu responsabilitatea lor pentru sinele viitor” – este de părere Oana Moraru – consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, care va vorbi la eveniment despre educația financiară ca mijloc de a dezvolta acasă, în familie, responsabilitatea, concentrarea, planificarea și prioritizarea și despre modul în care îi putem ajuta pe copiii noștri să fie conștienți de nevoile lor.

De multe ori credem că doar copiii şi tinerii trebuie să acumuleze cunoştinţe financiare şi să-şi cultive o relaţie corectă cu banii. Însă experienţa noastră în cel mai extins program de educaţie financiară din România ne-a arătat că şi adulţii au nevoie, în egală măsură, să înţeleagă că planificarea bugetului personal necesită timp, perseverenţa şi disciplina de a respecta ceea ce am planificat.” – spune Nicoleta Deliu, inițiatoarea proiectului Şcoala de Bani – cel mai extins program de educaţie financiară pentru toate categoriile de vârstă din România – invitată ca speaker la evenimentul Educare – Liber la educație sau educație la liber? – Iași 2019, de pe 16 noiembrie.

România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa – doar 22% dintre noi avem un minim bagaj de cunoștințe financiare. Felul în care părinții noștri s-au raportat la bani, modul în care i-am auzit vorbind despre ei, îngrijorările pe care ni le-au transmis s-au impregnat în subconștientul nostru și ne-au setat atitudinea față de bani și câștig.

Când le vorbim copiilor noștri despre bani ne limităm de obicei la a le spune cât de important este să facă economii. Sau le oferim bani să își cumpere jucăria preferata pe post de ”recompensă” pentru 5 minute de liniște. Educația financiară a copiilor nu ține însă doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață.

INSCRIERE

Înscrierea la evenimentul Educare – Liber la educație sau educație la liber? – Iași 2019 se poate face pe link-ul http://bit.ly/2nMB7Oi. Prețul unui bilet este de 150 lei.

Powered by BCR. Parteneri: Boiron Romania, Mobila Moll. Parteneri media: Pagina de Psihologie, Vocea Părinților, Parents, Itsy Bitsy, Celmaibuntata.ro, Centrul de Parenting, Educație Financiară Pentru Copii, Cluj.com – Ghid Local, Cuibul Berzelor, Daniel Tănase, Financialparenting, FinZoom.ro, Gândește-Pozitiv.ro, Școala Informală de IT. Evenimentul este organizat de Mozaic Media în colaborare cu ParentIS și este sustinut de Școala de bani by BCR.

INFO

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: