LG a prezentat ecranul TV care poate fi rulat ca un ziar


Compania coreeana LG Display a prezentat doua noi tipuri de ecrane TV, unul extrem de flexibil si un altul practic transparent. Flexibilitatea noului ecran este atat de mare incat poate fi rulat ca un ziar. Astfel, televizoarele care vor fi realizate folosind noua tehnologie pot fi usor montate in locuinte sau birouri, pe pereti curbati.

Conform LG, ecranele au o rezolutie HD de 1200×810  si aproape 1 milion de megapixeli. Iar panoul poate fi rulat pana la un diametru de 3 cm, fara ca acest lucru sa afecteze functionalitatea.

Tehnologia OLED (organic light-emitting diode) folosita la noile ecrane are ca rezultat un produs care este mai usor, mai subtire si mult mai flexibil in comparatie cu LCD-urile clasice. Si, pe langa faptul ca este incasabil, ecranul poate fi usor curbat de-a lungul unui perete sau compartiment.

Noul ecran OLED transparent are o claritate de trei ori mai mare decat a ecranelor LCD transparente utilizate in prezent, iar efectul de incetosare a imaginii este mult diminuat.

LG nu este singura companie care are in dezvoltare ecrane transparente sau flexibile. Samsung, Nokia si chiar Apple lucreaza la telefoane inteligente si tablete flexibile de ani buni. Dar LG a fost tot timpul in prim-planul dezvoltarii acestor produse revolutionare. Au debutat cu primul telefon flexibil –  G Flex, iar la inceputul acestui an, la Consumer Electronic Show, in luna ianuarie, au lansat un televizor OLED flexibil de 77 inch.

“LG Display a fost un pionier in dezvoltarea pietei de televizoare OLED iar acum este liderul generatiei urmatore de produse care utilizeaza aceasta tehnologie. Suntem increzatori ca pana in 2017 vom dezvolta cu succes un ecran ULTRA HD, flexibil si transparent, mai mare de 60 inch, care va avea o transparenta de peste 40 de procente si o raza de curbura de 100R, ccea ce ne va pastra in pozitia de lideri ai pietei de ecrane OLED“, a declart IN Byung Kang vicepresedinte al LG Display si manager al R&D Center.

Sursa: www.cnet.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: