LEVELS, un eveniment artistic complet si complex

levels-29-31-mai-iasi-afisLa sfarsitul lunii mai va avea loc un eveniment expozitional de mare amploare, plasat in sfera artei urbane. Trei zile ‒ 29, 30, 31 ‒ de activitate artistica, trei artisti implicati si un invitat surpriza. Proiectul poarta aluziv titlul LEVELS si va avea loc intr-o casa din strada Balti numarul 6, un loc nicidecum ales la intamplare.

LEVELS este o iesire din tiparul clasic al evenimentelor expozitionale de pana acum prin exploatarea diverselor medii artistice, departe de contextul oricarui mediu academic. Expozitia vine cu noua vizune asupra artei stradale, prin unificarea cu artele traditionale recunoscute si admise la nivelul galeriilor locale: pictura, sculptura, fotografie, grafica, gravura, video, performance, happening, instalatie, muzica. Principala menire este cea de a scoate arta din rutina sa trivială şi de a o ridica la alte standarde cu iz nonconformist.

Casa din Balti este intocmai locuinta celor trei artisti care au facut posibila aceasta expozitie. Alin Catalin Blembea, Vlad Stefan Mititelu si Francesca Ignat vor transforma spatiul lor intim intr-unul deschis publicului larg, afisand lucrari personale intocmai in spatiul in care au fost create. Spatiul de expunere nu a fost gandit ca fiind un suport arhitectonic care sa gazduiasca o serie de lucrari, ci mai degraba conceput asemeni unui obiect artistic principal ce incorporeaza alte obiecte artistice. Intreaga casa este un fel de instalatie artistica de mari proportii .

levels-29-31-mai-iasi-foto-piata-uniriiSigla LEVELS a fost gandita ca fiind un element grafic rational care sa infatiseze complexitatea evenimentului si sa puna in discutie toate mediile artistice folosite pentru a crea produsele de arta expuse: diafragma este specifica pentru arta foto-video, pensula pentru pictura, dalta pentru sculptura, iar bisturiul pentru stencil-urile specifice artei stradale. Toate acestea sunt utilizate in cadrul LEVELS ca medii de creare a unor produse de arta, folosindu-se totodata o serie de metode de lucru noi.

Educati in mediul artistic universitar, atistii participanti au capatat un simt aparte de a comunica prin intermediul artei. Toti sunt studenti ai Facultatii de Arte Vizuale si Design, din cadrul Universitatii de Arta “George Enescu” din Iasi. Alin Blembea si Vlad Mititelu sunt studenti ai sectiei de sculptura, iar Francesca Ignat urmeaza sectia de fotografie si video-procesare computerizată a imaginii. Lasand de o parte mediul artistic academic din care acestia fac parte, ei sunt artisti recunoscuti in cultura urbana nationala, avand fiecare o activitate indelungata la nivel stradal prin numeroase proiecte de infrumusetare a spatiilor publice. Cei trei au dezvoltat o pasiune pentru arta stradala, fie ca sunt creatori ai ei, fie ca documenteaza in mediul foto-video acest tip de activitate artistica, iar acest eveniment reflecta intocmai caracterul artistic al fiecaruia.

INFO

www.facebook.com/Levels29.31mai

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: