“Let`s Do It, Romania!”

Afis Let's Do It, Romania!

Luna mai este luna in care Ziua de Curatenie Nationala este insemnata in calendarul evenimentelor sociale din Romania, ca parte a campaniei Let’s Do It, World! Echipa Let’s Do It, Romania! Iasi ii asteapta pe toti voluntarii sambata 12 mai, incepand cu ora 08.00, in parcarea de la Iulius Mall, la cortul Toyota pentru a pune degetul pe zonele murdare din imprejurimile Iasului si pentru a contribui la conturarea imaginii unui oras mai curat si mai constient de importanta reciclarii. Let’s Do It, Iasi!

Pentru campania din 2012 de la Iasi si-au aratat sprijinul Agentia pentru Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, Salubris Iasi si Primaria Iasi. In ceea ce priveste sponsorizarile, sponsorul principal este si anul acesta Toyota. De asemenea, beneficiem si de sprijinul Iulius Mall, Antibiotice Iasi si AmbraSign.

Programul actiunii de curatare a zonelor murdare din imprejurimile orasului Iasi va respecta in ziua de 12 mai urmatoarele etape:

8:00 – 11:00
Inregistrarea voluntarilor la punctele de inregistrare
Instructaj (Voluntarii vor primi si un numar de telefon de la punctul de inregistrare, unde vor putea semnala eventualele probleme (e.g. s-au terminat sacii, nu pot gasi mormanul, accidente, situatii speciale etc.))
• Formarea si completarea echipelor (daca nu exista echipe deja formate)
Alocarea unui morman fiecarei echipe (daca nu au ales deja un morman folosind aplicatia on-line)
Echiparea voluntarilor cu saci si manusi (pentru cei care nu au deja)

9:00 – 11:00
• Voluntarii pleaca spre mormanele de gunoi care le-au fost alocate (cu un mijloc de transport propriu sau asigurat de organizatori, dupa caz)

9:15 – 15:00
• Voluntarii curata de deseuri mormanul care le-a fost alocat (Voluntarii vor fi anuntati de catre organizatorii locali daca in zona respectiva se va realiza colectare selectiva. In acest caz, li se vor comunica categoriile de deseuri si culoarea sacilor care vor trebui folositi pentru fiecare grupa)
• Sacii sunt scosi la cel mai apropiat drum public

15:00
• Liderul echipei de voluntari confirma fizic (la punctul de inregistrare) sau prin SMS faptul ca mormanul a fost curatat (formatul SMS-ului si numarul de telefon unic la care trebuie facuta confirmarea vor fi furnizate voluntarilor la punctul de inregistrare)

Dupa adunarea tuturor sacilor cu gunoi, Salubris Iasi, asa cum a facut-o si in 2010 si in 2011, va pune la dispozitie o parte din resursele sale pentru o cat mai eficienta colectare si selectare a deseurilor depistate de voluntari pe teren.

 

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune curatarea deseurilor din arealele naturale intr-o singura zi. In 2010 si 2011, in cele 2 editii organizate pana in prezent, peste 500 000 de voluntari au participat in Ziua de Curatenie Nationala. In 2012, Ziua de Curatenie Nationala este 12 mai, zi in care Romania va face curatenie alaturi de Bulgaria, Republica Moldova si Turcia, ca parte din initiativa globala Let`s Do It World! Peste 100 de tari din intreaga lume vor organiza o zi de curatenie generala, in perioada 24 martie-25 septembrie.

INFO

Site: www.letsdoitromania.ro
Blog www.blog.letsdoitromania.ro
Twitter: www.twitter.com/letsdoitro
Cauza de Facebook: apps.facebook.com/causes/causes/403155/
Pagina de Facebook: www.facebook.com/LetsDoItRO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: