Leo Sayer

Leo Sayer este sarbatoritul de astazi la Power Play. Gerard Hugh Sayer s-a nascut pe 21 mai 1948 in Sussex, Anglia. Pasiunea pentru muzica si-a descoperit-o la 9 ani atunci cand incepe sa studieze in paralel pianul si chitara clasica si a inceput sa cante in 1968 cu Terraplane Blues Band.

Deoarece nu era multumit de colaborarea cu restul colegilor, a cautat alti colaboratori cu care sa impartaseasca aceeasi viziune asupra muzicii. L-a gasit pe bateristul Dave Courtney, cu care a format trupa “Patches” in 1971. Prietenul lui Dave era Adam Faith, care i-a ajutat pe cei doi sa inregistreze niste compozitii in studioul lui Roger Daltrey de la The Who. Acesta din urma a ramas impresionat de vocea si compozitiile lui Leo Sayer si cu acordul acestuia a folosit compozitia “Giving It All Away” pentru a se lansa ca artist solo.

Insa Leo Sayer nu s-a multumit doar cu postura de compozitor si a inceput sa scrie piese pentru materialul sau solo. “Silver Bird” a aparut in 1973 si a ajuns pana pe locul al doilea in Marea Britanie. Piesa “The Show Must Go On” a fost single-ul de promovare si toata lumea a fost de acord ca Leo Sayer este un mare talent. Anul urmator, cu doua single-uri intrate in topul britanic, albumul “Just a Boy” a reusit sa penetreze si piata americana. In 1975 scoate pe piata ultimul album la care a mai colaborat cu Dave Cortney, “Another Year”. Partenerul pentru viitorul album de studio “Endless Flight”, aparut in 1976 a fost un membru Supertramp, Frank Furrell. De altfel, el este co-autor la cele mai mari succese de pe acest disc, piesele number one “You Make Me Feel Like Dancing” si “When I Need You”. In 1977 si 1978 a avut un succes moderat cu albumele “Thunder In My Heart”, “Here” si “Leo Sayer”. A revenit in anii 80 cu “World Radio” si “Living In A Fantasy”, de pe care piesa “More Than I Can Say” a ajuns pana pe pozitia a doua in Marea Britanie.

Dupa 1983, Leo Sayer a incercat in zadar sa mai intre in topuri, stilul sau soft-rock nefiind agreat prea mult de publicul britanic, entuziasmat de disco, punk sau new-wave. De-abia in 1998, dupa 3 albume si doua best-of-uri s-a mai auzit de artistul britanic, atunci cand remixul celor de la “The Groove Generation” a dus din nou in topuri piesa “You Make Me Feel Like Dancing” intr-o varianta moderna. Un alt succes pentru un remix a ajuns pe locul 1 in Marea Britanie – Meck feat. Leo Sayer – “Thunder In My Heart Again” din februarie 2006.

Astazi il ascultam pe Leo Sayer la Power Play cu o piesa din 1980: “More Than I Can Say” !

http://www.youtube.com/watch?v=j2iVzVun8Ow

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: