L’ÉLECTION D’ALEXANDRE SUTTO

Teatrul National V. Alecasandri va invita la spectacolul L’ÉLECTION D’ALEXANDRE SUTTO /ALEGEREA LUI ALEXANDRU SUTTO de Dumitru Crudu, spectacol în limba franceză în regia lui Benoît Vitse.

  • sambată, 6 octombrie 2018, ora 18:00, sala Uzina cu Teatru – Teatrul National Iasi

Distribuția : Aurélien Menna, Zoe de Ory, Bogdan Pălie, Jérémie Schmit, Benoît Vitse

Montarea actuală este cea mai recentă versiune scenică, în limba franceză, realizată de Benoît Vitse împreună cu compania franceză de teatru Cassini. Dumitru Crudu, autorul piesei, prezintă astfel spectacolul:

Alexandru Șuțu moare și cu toate acestea se face tot posibilul pentru ca el să fie reales domnitor. Este în interesul tuturor celor care fac parte din mica lume de profitori și de paraziți care gravitaseră în jurul său. Piesa este o fabulă comică despre putere, politică și politicieni. Am scris acest text inspirat de un fapt real, petrecut pe pământul românesc. Alexandru Șuțu a existat cu adevărat și a lăsat o oarecare amintire în țara sa. Când acest domnitor muri pe 13 ianuarie 1821, anturajul său îi tăinui moartea pentru ca el să fie reales domn. De la acest fapt pleacă piesa mea, care nu se pretinde nici realistă, nici măcar istorică, chiar dimpotrivă. Drama de față are vocația să dezvăluie implicații de actualitate ale acestui soi de procedeu. Alegerea lui Alexandru Șuțu este o pledoarie împotriva regimurilor autoritariste, împotriva manipulărilor și combinațiilor lansate de oamenii din umbră. Benoît Vitse a pus în scenă piesa mea în Franța, România, Haiti și Camerun.” Dumitru Crudu

BILETE

Pret: 32 lei. Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A. Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str. Agatha Bârsescu, nr. 18, Iaşi

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

PE ACEEASI TEMA:

Spectacolul de teatru ”Seceta rosie”, la Teatru³

Spectacolul de teatru ”Interviul”, de Alexandr Mardan

”Cu ce va servesc?” de Pascal Bruckner

Spectacolul „Colivia”, la Teatrul Național Iași

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Lunar: Warehouse Bells @Hala FiX

Canaf & Mr Fish @Legend

Concert de Colinde – Corala Barbateasca Cvartson

365 new chances in 2019 @Time Out

Scrie un comentariu: