Legende si povesti despre Daci si tara lui Zamolxe

Vrei sa cunosti mai multe despre traditiile, cultura si valorile neamului nostru dac? Te invitam sa-ti cunosti stramosii si mostenirea pe care o ai de dus mai departe, prin legendele vii, prin care tu vei extrage mesaje pentru sufletul tau. Te vor insoti in tara lui Zamolxe, cuvintele lui Vasile Sarmi, un povestitor autentic al cetatilor din Muntii Orastiei, membru al Academiei Daco-Romane.

Despre Vasile Sarmi: Vasile Sarmi, este invitatul special in ‘Seriile YUFest’! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Constantin Daicoviciu, Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, si al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

VASILE vine sa ne spuna povesti despre dacii care mureau razand, despre copiii daci care aprindeau focul cu privirea, despre preotesele care duceau taina magiei peste veacuri. O sa ne povesteasca despre scoala de initiere a copiilor daci….ca nu degeaba aici Fat-Frumos crestea intr-o zi cati altii in zece.
Povesti… despre blajini si iele,despre fiintele minunate care se ascund privirilor dar care ne asteapta sa traim impreuna cu ei minunea creatiei, creand.

INTRARE

Donatia minima recomandata la seara de povesti este 100 lei/ persoana in care aveti inclus coffee break. Pentru participare sunteti rugati sa va inscrieti pe pagina de facebook a asociatiei printr-un mesaj sau un sms la nr de tel 0744 751 527. Spatiul este limitat, astfel ca rezervarile vor fi confirmate in ordinea inscrierii pe facebook sau la telefon. In cazul unui numar mare de solicitari, se va programa inca o zi de legende si povesti.

INFO

Asociatia YUFest

Str. Smardan 58, Iasi

www.facebook.com/yufest

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: