Lee Ann Womack

Country ascultam astazi la Power Play, asta fiindca o sarbatorim pe Lee Ann Womack. Nascuta pe 19 august 1966 in Jacksonville, Texas, Lee Ann Womack a luat contact cu muzica de la o varsta frageda fiindca tatal sau, DJ la o statie locala de radio, o lua adesea cu el in studio. Dupa ce a terminat scoala s-a inscris la singurul liceu care oferea o diploma de absolvire a cursurilor de country music: South Plains Junior College din Levelland. Acolo a demonstrat cat era de talentata ajungand in scurt timp solista trupei din liceu, Country Caravan, cu care a cantat in multe turnee organizate prin liceele americane.

In 1990 s-a mutat in centrul de greutate al curentului country Nashville, unde s-a casatorit si a devenit mama. In paralel a continuat sa compuna, sperand ca intr-o zi va avea destule piese bune pentru a le edita pe un album. Visul ei s-a indeplinit in 1997 cand albumul self-titled a intrat in top 10 Country si a produs doua single-uri de top 5. Dupa un alt album in 1998, “Some Things I Know”, solista a decis sa ia o pauza. Impartita intre viata de familie si cea de scena, Lee Ann Womack a compus destul de greu materialul pentru cel de-al treilea disc, aparut abia in 2000 si intitulat “I Hope You Dance”. Piesa titlu a ajuns nu numai in topul country ci chiar si in cel pop, demonstrand ca linia dintre cele doua stiluri este destul de subtire si poate fi trecuta usor. La fel ca Shania Twain, Faith Hill sau Leann Rimes, Lee Ann Womack si-a promovat piesele de single prin videoclipuri difuzate pe MTV si VH1, atragand prin vocea sa clara si interpretarea plina de feeling.

Nu a reusit sa repete aceasta performanta cu albumul din 2002, “Something Worth Leaving Behind”, si nici cu cel din 2005, “There’s More Where That Came From”, insa amandoua produsele au avut piese de top, iar posturile de radio country au difuzat-o pe Lee Ann Womack in programele lor in heavy-rotation, ajutand-o sa castige inima publicului american, doua premii Grammy si trei premii Country Music Awards. In 2006 Lee a reusit sa termine inregistrarile pentru noul album, “Finding My Way Back Home”, in care a renuntat la o parte din influentele pop si blues si a revenit la stilul country de la inceputul carierei, prilej de bucurie pentru fanii mai vechi.

Au urmat doi ani de pauza, Lee revenind in 2008 cu singlelul “Last Call”, inclus pe cel de-al 7-lea album al artistei, “Call me Crazy”. Nu s-a mai bucurat de acelasi succes, Lee Ann Womack intrand pe o panta descendenta pe plan profesional, lucru usor de observat in anii urmatori, destul de confuzi si plini de incertitudini. Singurul lucru de care putem fi siguri este “The Way That i’m Living”, single-ul programat pentru a fi lansat in acest an. Astazi la Power Play o vom asculta pe Lee Ann Womack cu cel mai mare succes al ei: “I Hope You Dance”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: