Lecturi incrucisate: “Les mots etrangers” de Vassilis Alexakis

Miercuri 23 martie, 18.00, Mediateca “Charlotte Sibi”, CCF

Seara “Francofonii” – Invitati: Caroline BOUDIER (lector de limba franceza, Universitatea “Al.I. Cuza” din Iasi) si Octavian JIGHIRGIU (actor, Teatrul National “Vasile Alecsandri” din Iasi).
Jurnalist de formatie, Vassilis ALEXAKIS a scris peste cinsprezece romane si povestiri. De asemenea, este laureat a numeroase premii. Dovada sta cartea sa, “La Langue maternelle”, care primeste in 1995 Premiul Medici. Nascut la Atena in 1943, se stabiliste definitiv la Paris in 1968. De atunci, viata sa e marcata de deplasarile intre Grecia si Franta. Imprumutand elemente ale celor doua culturi, cartile sale reprezinta oglindirea acestei duble influente.

“Les mots etrangers” este povestea lui Nicolaides care, dupa moartea tatalui sau, se hotaraste sa invete un dialect african. Prin invatarea unei limbi, Nicolaides regaseste ceva din propriul trecut si spera in mod inconstient la o renastere prin acceptarea doliului.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: