Lectura si dezbatere la Libraria Carturesti cu Ana Maria Sandu

Marti, 10 octombrie 2017, la ora 17.30, la Carturesti Palas Mall Iasi (Str. Palas 7A), Ana Maria Sandu este invitata Clubului de lectura „Sa citim impreuna”, un proiect initiat si coordonat de Conf. dr. Emanuela Ilie.

Autoarea va participa la un atelier de lectura si dezbatere dedicat volumului de proza scurta ”Pereti subtiri”, aparut de curind la Editura Polirom.

Invitati: Dorina Apetrei, Antonina Bliort si liceenii de la „Colegiul National” din Iasi. Modereaza: Emanuela Ilie

Un eveniment organizat de Editura Polirom; Partener: Carturesti. Partenerii proiectului „Sa citim impreuna”: Biblioteca Judeteana „Gh. Asachi” din Iasi, Facultatea de Litere a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Inspectoratul ȘSolar Judetean Iasi

17 povesti dintr-un bloc cu patru etaje din Bucuresti. Vietile personajelor comunica prin peretii subtiri. In aceasta comunitate de locatari vechi si noi, intimitatea devine fluida. Destinele personajelor se intersecteaza, apartamentele au propriile istorii, cuplurile isi traiesc sub ochii celorlalti ritualurile si descompunerea. Dincolo de usile inchise e o lume in mic, cu bucuriile si tristetile ei infinitezimale.

Ana Maria Sandu a debutat in 2003 cu volumul Din amintirile unui Chelbasan (Editura Paralela 45), reeditat in 2013 la Editura Art. Cartea a fost tradusa in limba franceza in 2010 cu titlul L’écorchure. In 2006 a publicat la Editura Polirom, in colectia „Ego. Proza”, romanul Fata din casa vagon, iar in 2010 romanul Omoara-ma!Acesta din urma a fost tradus in limba italiana (Uccidimi, Aìsara, 2012), iar in 2017 va aparea in limba maghiara, la Editura Vince Kiadó Kft. In 2013 a publicat Alearga(Editura Polirom). Actrita Nicoleta Lefter si coregrafa Silvia Calin au facut, pornind de la text, un one woman show cu acelasi titlu. A mai publicat texte in antologiile Cartea cu bunici, Bookataria de texte&imagini, Iubire 13, Prima data, Nouvelles de Roumanie, Rumänien heute. A coordonat volumul Cu ochii in 3,14, o antologie Dilema veche, aparuta in 2015 la Editura Humanitas. Traieste la Bucuresti. Este redactor la revista Dilema veche.

INFO

www.editurapolirom.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: