Lectia de balet @Ateneul din Iasi

Simona Petrila, profesor coregraf la Clubul de Balet al Ateneului din Iași, vă invită miercuri, 31 mai 2017, ora 18.00 la Spectacolul „Lecția de Balet”, susținut de talentații săi discipoli.

Baletul, este o formă de practicare a exercițiului fizic cu deosebite valențe educative.Ca activitate individuală și colectivă educă relații de grup , permițând în același timp manifestarea inițiativei,independenței și responsabilității. Copilul învață să respecte disciplina,regulile stabilite și își asumă sarcini.

Baletul înseamnă ritm, armonie, muzică, sănătate, abilitate, forță, echilibru, finețe, eleganță în mișcări, ținută estetică. Stimulează creativitatea, competitivitatea, solicită atenția, voința, mobilizează copilul pentru depășirea anumitor dificultăți printr-o muncă susținută.

,,Dansul,este muzica vizuală; dansatorul este înainte de toate, un corp care exprimă sentimente intuitive profunde, dar care vin din expresia corpului. Corpul, este tot atât de important ca și sufletul și eu cred că dansatorul se exprimă prin corp,dar se exprimă mai profund ,atunci când pune și suflet.,, Coregraf-MAURICE BEJART

Baletul, prin exercițiu, dar și spectacole sau concursuri, permite apariția și menținerea calităților corpului sănătos și frumos, asigurând echilibrul fizic și psihic conform străvechiului dicton ,,Mens sana in corpore sano,,.

BILETE

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 5 lei și pot fi achiziționate direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

FIE 2017 / Concursul județean de teatru ”Prin Teatru, spre Educație”

Spectacolul „Cerere în căsătorie” la Ateneul din Iasi

In martie, o noua editie Short Film Factory @Ateneul din Iasi

In aprilie, o noua editie Short Film Factory @Ateneul din Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Tura de cicloturism in familie, la Dobrovat, 1 iulie 2017

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în 30 de orașe

Caravana de fotografie //SECVENTE 2017 ajunge la Iasi

Blues ConFusion Festival 2017 la Cetatea de Scaun a Sucevei

Scrie un comentariu: