Laura Branigan

Laura Branigan ar fi implinit astazi o varsta frumoasa, pe care nu o spunem din respect. Insa calculul il puteti face si dumneavoastra daca va spunem ca Laura s-a nascut pe 3 iulie 1957 in Brewer, New York.


Laura n-a fost atrasa de muzica la inceput, ea alegand o cariera in teatru. A studiat la una din cele mai cunoscute scoli de pe teritoriul american, “American Academy of Dramatic Arts”, si ca sa se intretina, a lucrat ca ospatarita in mai multe localuri. A inceput sa cante mai intai pe la petrecerile studentesti, in joaca, apoi la sugestia prietenilor a mers la mai multe auditii, reusind sa intre in grupul de acompaniament al lui Leonard Cohen, cu care a mers in turneu in Europa intre 1977 si 1978.

In 1979 reuseste sa semneze primul sau contract cu Atlantic Records, iar sefii acestei case de discuri, impresionati de vocea sa puternica, i-au propus sa nu se grabeasca pentru primul album si sa-l pregateasca asa cum trebuie. In 1982, discul a vazut lumina zilei, iar piesa “Gloria”, in original un cantec interpretat de Umberto Tozzi, a ajuns in fruntea topului american. Albumul a devenit repede de platina, incurajand-o pe Laura sa continue pe aceeasi linie. In primavara lui 1983 apare Branigan 2, album pe care se gasesc super-hit-urile “Solitaire” si “How Am I Supposed To Live Without You”, piesa scrisa in colaborare cu Michael Bolton. In 1984, Laura a repurtat un succes imens cu piesa “Self Control”, un cantec pentru care a fost nominalizata la Grammy. Piesa a fost inclusa pe al treilea album “Hold On”, aparut in 1985, apoi Laura a plecat in primul sau turneu mondial. In 1987 a aparut “Touch”, insa sound-ul sau disco nu mai era actual, iar singurul succes notabil a fost cover-ul dupa Jennifer Rush, “The Power Of Love”.

Fara a se lasa descurajata, Laura a incercat sa schimbe ceva in stilul sau si sa se adapteze la moda vremii, mai intai in 1990 cu albumul self-titled si apoi in 1993 cu Over My Heart, fara succes insa. Datorita faptului ca sotului sau i s-a pus diagnosticul de cancer la colon, Laura s-a retras o vreme de pe scena pentru a fi aproape de acesta in ultmele clipe. De-abia in 2001 a revenit pe scena, mai intai cu o colectie de remix-uri printre care unul dupa celebra “The Winner Takes It All” a suedezilor de la Abba. In 2002 a editat un Best Of si a aparut intr-un musical pe Broadway, “Love, Janis”, despre viata lui Janis Joplin.

Pe 26 august 2004, in timp ce se pregatea pentru un turneu american, Laura Branigan moare din cauza unui anevrism cerebral, boala de care suferise si tatal si bunicul ei. Va fi comemorata in 2005 de un grup de prieteni si de fani, iar manifestarea se tine de atunci in fiecare an in Long Island. Ne aducem si noi aminte de cea care a fost Laura Branigan, ascultand-o la Power Play cu “Gloria” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: