Lansarea volumului ”Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia” de Liviu Antonesei

Vineri, 27 aprilie, de la ora 19.30, in Cafeneaua din Corpul R al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va avea loc lansarea volumului Victimele inocente si colaterale ale unui singeros razboi cu Rusia de Liviu Antonesei, aparut de curind in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom. Alaturi de autor, vor lua cuvintul Ioan Holban si Bogdan Cretu.

Liviu Antonesei_lansare Victimele inocente

Unsprezece povestiri inedite, tratind in special relatia de cuplu, dar si o serie de drame mici, cotidiene. Desi tarile in care autorul isi poarta personajele sint diferite (si, prin asta, se asigura spectaculozitatea „decorului”), preocuparea majora ce leaga textele si creeaza tematica intregului volum este aceea a confruntarii cu propriul destin, la o virsta la care iti constientizezi nu doar maturitatea, ci si calea ei fireasca spre batrinete.

„Prozatorul Liviu Antonesei e un postmodern pursinge. El readuce fara inhibitii vocea autorului in text, amesteca abil realitatea cu fictiunea, «pacaleste» conventia literara, asemeni tuturor «meseriasilor» postmodernisti si strabunilor lor din secolul al XVIII-lea. Toate acestea pentru a-l readuce mai aproape pe cititor de text, pentru a-l cuceri. Si, trebuie spus, povestirile lui Antonesei sint cuceritoare…” (Andrei Bodiu)

Liviu Antonesei (n. 1953) este profesor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei a Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi; membru al PEN Clubului roman si al ASPRO; fondator si presedinte al revistei de cultura Timpul. A debutat in 1988 cu Semnele timpului. Alte volume: Pharmakon (poezii, 1989), Cautarea cautarii (poezii, 1990), 1990. Vremea in schimbare (interviuri, 1995), Aparitia Eonei si celelalte poeme de dragoste culese din Arborele Gnozei (1999), Nautilus. Structuri, momente si modele in cultura interbelica (1999; editia a II-a, 2007), Despre dragoste. Anatomia unui sentiment (eseuri, 2000; editia electronica, 2005; editia a II-a, 2010), Check Point Charlie. Sapte povestiri fara a mai socoti si prefata (2003), La Morrison Hotel. Povestiri de pina azi (2007).

La Editura Polirom a mai publicat: Jurnal din anii ciumei: 1987-1989. Incercari de sociologie spontana (1995), Paideia. Fundamentele culturale ale educatiei (1996), O prostie a lui Platon. Intelectualii si politica (1997), Literatura, ce poveste! Un diptic si citeva linkuri in reteaua literaturii (2004), Polis si Paideia. Sapte studii despre educatie, cultura si politici educative (2005).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: