Lansarea volumului “Viata lui Ceausescu. Ucenicul Partidului”, de Lavinia Betea

Lavinia Betea, reputat specialist in istoria comunismului romanesc, isi va lansa la Iasi cel mai recent volum,  „Viata lui Ceausescu. Ucenicul Partidului“, cel dintai al trilogiei semnate alaturi Cristina Diac, Florin-Razvan Mihai si Ilarion Tiu.

Editura „Adevarul Holding“ continua seria volumelor despre istoria contemporana a Romaniei.

Autorii prezinta, pe baza a numeroase documente, cu rigurozitatea proprie istoricului, copilaria si tineretea fiului de plugar ajuns cizmar in Capitala, unde se alatura miscarii comuniste. Cel care va deveni, in decembrie 1989,  „odiosul dictator“ face curand cunostinta cu inchisorile vremii, si totodata isi incepe ascensiunea catre cele mai inalte functii de partid si de stat.

Cartea este nu numai o biografie destinata istoricilor si specialistilor in stiinte socio-umane, ci si iubitorilor de istorie sau celor interesati de evolutia societatii romanesti in trecutul destul de apropiat.

Cititorii sunt asteptati joi, 31 mai, la Libraria “Adevarul” din Iasi – b.dul Stefan cel Mare si Sfant nr. 4 , de la ora 17.00.

Vor prezenta  lucrarea, alaturi de autor, prof. univ. dr. Doru Tompea, presedintele Consiliului de Administratie al Universitatii “Petre Andrei” Iasi, prof. univ. dr. Sorin Bocancea, rectorul Universitatii “Petre Andrei” Iasi si conf. univ. dr. Tudor Pitulac, prorector al Universitatii “Petre Andrei” Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: