Lansarea volumului “Sub steag strain. Comunistii si Partidul Comunist din Romania in Arhiva Kominternului (1919-1924)”

Centrul de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului (CSCP) si Arhivele Nationale ale Romaniei, in parteneriat cu Societatea de Studii Istorice din Romania (SSIR) organizeaza lansarea volumului editat de Costin Fenesan, Sub steag strain. Comunistii si Partidul Comunist din Romania in Arhiva Kominternului (1919-1924), Bucuresti, Editura Enciclopedica, 2011.

Evenimentul va avea loc vineri, 27 mai 2011, orele 11.00, in sala H1 (Corpul H) a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi (Bd. Carol I, nr. 11, Iasi).

Volumul de documente editat de Costin Fenesan* aduce in discutie istoria comunismului romanesc interbelic, de la inceputurile miscarii radicale si a Partidului Comunist din Romania pana la scoaterea acestuia in afara legii (decembrie 1924).

Fenomenele surprinse de actele Kominternului, de la alaturarea si participarea socialistilor de stanga la Revolutia bolsevica din 1917 la infiintarea Partidului Comunist din Romania ca sectie a Internationalei Comuniste, arata devotiunea comunistilor romani fata de obiectivele Moscovei.

Volumul va fi prezentat de:

– Dorin Dobrincu, directorul Arhivelor Nationale ale Romaniei;
– Ovidiu Buruiana, lector la Facultatea de Istorie a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” Iasi;
– Flavius Solomon, cercetator stiintific la Institutul de Istorie “A. D. Xenopol” din Iasi;
– Costin Fenesan, editorul volumului.
* Costin Fenesan a fost director al Arhivelor Nationale intre 1998 si 2002; este preocupat cu precadere de istoria medievala si moderna a Banatului, fiind autorul multor lucrari in domeniu.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: