Lansarea volumului “Masinile Regelui” de ASR Principele Radu al Romaniei / Casa de Cultura “Mihai Ursachi”, 1 octombrie

Curtea Veche Publishing va invita luni, 1 octombrie 2012, incepand cu ora 17.00, in Sala Diotima a Casei de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi” (B-dul Carol I, Parcul Copou) pentru a participa la evenimentul de lansare a volumului „Masinile Regelui” de ASR Principele Radu al Romaniei. Lansarea va sarbatori o pasiune de peste opt decenii a Majestatii Sale Regelui Mihai I al Romaniei – automobilul – si va avea loc in prezenta Altetei Sale Regale Principele Radu.

Evenimentul vine la scurt timp dupa lansarea cartii in Bucuresti (vineri, 28 septembrie).

Cu numeroase imagini inedite din arhiva personala a Casei Regale, insotite de explicatii ce depasesc simplele detalii tehnice si patrund in viata membrilor Familiei Regale, „Masinile Regelui” este un volum de colectie si un deliciu pentru cunoscatori. Cartea-album, aparuta in conditii grafice de exceptie, prezinta automobilele de epoca pe care Majestatea Sa le-a condus de-a lungul timpului, dar si pasiunea sa pentru avioane.

„Legatura dintre Rege si masini este unul dintre cele mai spectaculoase aspecte din biografia Majestatii Sale. Peste opt decenii de performanta la volan, de fidelitate si admiratie fata de motoare, de extraordinara dexteritate in domeniul tehnologiei auto.

Astazi, dupa optzeci si cinci de ani de condus, Regele se urca la volan cu aceeasi siguranta discreta, cu o placere sfioasa, cu o robustete usor de remarcat. Trateaza masina cu respect, cu atentie, are un anume fel profund de a «simti» motorul, pe care il asculta cu sufletul si cu mintea. Automobilul pe care il conduce, ca si traficul auto si celelalte masini de pe sosea, sunt tratate de Rege tot atat de frumos si de respectuos pe cat sunt tratati oamenii pe care ii intalneste zi de zi.

La 25 octombrie 2011, Regele a inaugurat Muzeul Regal a Automobilului de la Savarsin. Daca garajul regal de la Savarsin este o ctitorie a dragostei Majestatii Sale pentru masini, acest volum doreste sa fie o ilustrare a relatiei dintre Rege si automobile si avioane.”

Albumul „Masinile Regelui” continua seria volumelor dedicate Familiei Regale inceputa de Curtea Veche Publishing anul trecut.  Dupa volumele  „Carte Regala de bucate”„Anul Regelui”,„Muzica Regelui”„Povestile Reginei Maria”, si „Jubileul Regelui”, „Masinile Regelui” reprezinta un omagiu adus unei pasiuni regale, automobilul.

Volumul este disponibil in librarii si pe site-ul www.curteaveche.ro la pretul de 39, respectiv 33 lei.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Caravana ŠKODA la ERA Shopping Park

Noi provocări pentru Patricia Pop, prima femeie care traversează România cu tractorul

Scriu în culori – „Fă o copertă nouă cărții preferate!”

Expoziția „Chipuri și cămeși”

Scrie un comentariu: