Lansarea volumului “Dictatura lui Nicolae Ceausescu”, semnat de Adam Burakowski

Editura Polirom, in parteneriat cu Institutul Polonez si Libraria „Orest Tafrali”, va invita luni, 30 mai, de la ora 18.00, la lansarea volumului Dictatura lui Nicolae Ceausescu (1965-1989). Geniul Carpatilor, semnat de reputatul istoric polonez, Adam Burakowski.
Alaturi de autor vor lua cuvintul invitatii speciali, Alexandru-Florin Platon si Liviu Antonesei.

Adam Burakowski, doctor in stiinte politice, realizeaza o radiografie a perioadei de dictatura comunista sub Nicolae Ceausescu. „Volumul are la baza surse bibliografice numeroase, romanesti si straine, ceea ce demonstreaza o abordare atenta – pentru ca, pina la urma, tema istoriei regimului ceausist este provocatoare, dar si anevoioasa, complicata prin capcanele pe care le poate intinde”, scrie Stejarel Olaru in prefata cartii.

Volumul, dedicat integral comunismului romanesc din perioada lui Nicolae Ceausescu, reprezinta o analiza comparata de tip istoric si politic realizata de un specialist consacrat in istoria comunismului din Europa Centrala si de Est. Pe baza unei bibliografii vaste si a unor izvoare de o mare diversitate, Adam Burakowski ne ofera nu doar o istorie a comunismului romanesc, ci si o carte despre puterea absoluta al carei unic scop este consolidarea perpetua a puterii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: