„De gustibus. Breviar de gastrosofie”, de Mădălina Diaconu (București)

Lansare Madalina Diaconu Bucuresti-afis-2014Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vă invită marţi, 29 aprilie 2014, la ora 18:00, la Librăria Bastilia (Piaţa Romană nr. 5), la lansarea volumului De gustibus. Breviar de gastrosofie, de Mădălina Diaconu, recent apărut în Colecţia Sophia.

  • Invitaţi: Carmen Muşat, Sorin Lavric, Mădălina Diaconu.
  • Parteneri: Editura Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Grupul Librarium – Librăria Bastilia, Think Factory Iaşi.

Lansarea volumului va prilejui o dezbatere pe tema tendinţelor filosofiei actuale la care este invitat şi publicul. În acest sens, Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi va premia cele mai bune două intervenţii cu cîte un exemplar din volumul lansat.

De gustibus. Breviar de gastrosofie continuă seria unei estetici a simţurilor secundare, deschisă de autoare prin lucrarea Despre miresme şi duhori (Ed. Humanitas, Bucureşti, 2005). Unele dintre teme au format obiectul unor cursuri ţinute la Institutul de Filosofie al Universităţii din Viena, altele au fost prilejuite de congrese de filosofie, conferinţe sau vernisaje. Cu excepţia ultimului capitol, care are la bază textul unei conferinţe ţinute la Universitatea de Arte Aplicate din Viena în 2008, celelalte studii prelucrează capitole din volumul Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne(Königshausen & Neumann Verlag, Würzburg, 2005).

Cartea este recomandată de revista Observator Cultural.

Mădălina Diaconu (n. 1970, Bucureşti) este docentă în filosofie la Universitatea din Viena şi autoare a şapte volume de estetică şi antropologia simţurilor, printre care Tasten, Riechen, Schmecken. Eine Ästhetik der anästhesierten Sinne (2005), Despre miresme şi duhori. O interpretare fenomenologică a olfacţiei (2007) şi Sinnesraum Stadt. Eine multisensorische Anthropologie (2012).

Think Factory Iaşi reprezintă o platformă de lucru a profesorilor de la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, reuniţi prin obiectivul comun de a promova filosofia ieşeana în mediile culturale. Este strâns legată de Colecţia Sophia a Editurii Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, care publică lucrările de excepţie ale filosofilor ieşeni, dar şi traduceri ale unor texte filosofice fundamentale.

Dacă nu doriţi să mai primiţi acest tip de e-mail de la noi, un singur reply cu textul “unsubscribe” este de ajuns. Ne cerem scuze pentru eventualul deranj cauzat şi vă mulţumim pentru înţelegere.

INFO

Editura Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Str. Pinului nr. 1A, Iasi,700509

tel: 0232 314 947 sau 0232-201102 int. 2355

mobil: 0723.975.876

www.editura.uaic.ro

www.facebook.com/editura.uaic

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: