Lansarea volumul “Portrete din cioburi” de Ligia Seman, la Alexandria Librarii Iasi

 

Alexandria Librarii va invita  luni, 19 septembrie 2011, la lansarea cartii Portrete din cioburi de Ligia Seman. Evenimentul va avea loc la libraria Alexandria din Iasi (Bulevardul Stefan cel Mare nr.5)  incepand cu ora 18.00. Cartea va fi prezentata de Angela Furtuna (scriitor, publicist, critic literar),  Prof. Mariana Dvorszik ( publicist, promotor cultural) si Prof. Margareta Lupascu. Ligia Seman va veni special la Iasi pentru acest eveniment si va oferi autografe celor prezenti. Cartea a fost lansata pe 5 august si la Suceava, in Shopping City.

Ligia Seman a debutat literar in cenaclul “Lucian Blaga” din Hunedoara condus de Eugen Evu intre 1974-1995. Dupa 1989 a fost profesor de religie in invatamantul hunedorean. Ligia Seman a publicat 4 romane de factura crestina: Funiile dragostei (1995)– 4 editii, Handicapul constiintei (1999) – 3 editii, Tragedie si triumf (2004) – 2 editii si Portrete din cioburi, vol. I si II (2010).

Cartea Portrete din cioburi este o analiza a esecului si a triumfului in dragoste, o poveste despre convertirea la Dumnezeu, o istorie de familie, dar si o fresca a unei lumi, a societatii romanesti de dinainte si de dupa momentul Decembrie 1989. In constructia sa, romanul Portrete din cioburi imbina componente de roman crestin, de roman de dragoste, de moravuri, politic etc. Romanul poate fi privit si drept unul intelectual. (Octavian Curpas – jurnalist, editor Phoenix Magazine)

Vocea clara a autoarei – se conjuga cu cea interioara a personajelor care isi relateaza cu o sinceritate deosebita propriile zbateri si suferinte… Romanul de fata este mai mult decat o simpla opera literara cu multiple calitati. El este in primul rand un roman care, alaturi de prezentarea cu acuratete a dramelor majore prin care trec protagonistii, ofera si solutia viabila, reala, de iesire din aceste crize. Asadar, cartea nu se adreseaza doar simtului pur estetic al lectorului, ci urmareste reabilitarea oricarei persoane care intelege ca iesirea din impasul existential este posibila doar prin apelul la Divinitate. (Mariana Dvorszik, publicist, promotor cultural)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: