Lansarea romanului ”Scriptor sau Cartea transformarilor admirabile”, de Codrin Liviu Cutitaru

Scriptor sau Cartea transformarilor admirabile

 Joi, 9 martie, ora 18.00, la Libraria „Orest Tafrali” (Univ. „Al.I. Cuza”, Corp A), va avea loc lansarea romanului Scriptor sau Cartea transformarilor admirabile, de Codrin Liviu Cutitaru, aparut recent in colectia „Ego. Proza” a Editurii Polirom, si in editie digitala.

Invitati, alaturi de autor: Roxana Patras, Florin Irimia. Fragmente din roman in lectura actritei Haruna Condurache, Teatrul National „Vasile Alecsandri” Iasi.

Boris Mercuti, profesor la o importanta universitate, afla cu stupoare ca tatal sau, pe care nu a reusit niciodata sa-l egaleze din punct de vedere profesional, i-a lasat mostenire un manuscris-testament.

De aici incepe o calatorie in timp, din anii ’70 ai regimului comunist pina intr-un viitor indepartat, anul 2098, prin intermediul noilor manuscrise care ies la suprafata. Personajele acestora se transforma la rindul lor in naratori, ca intr-un joc ametitor al oglinzilor, iar fictiunea se contopeste cu realitatea, modelata dupa vointa fiecarui nou Scriptor. Oamenii devin plastilina in miinile scribului la care se afla penita, iar lucrurile iau mereu o turnura neasteptata, cariere infloresc neasteptat si vieti sint ruinate nemeritat – toate evenimentele derulindu-se spre un final surprinzator.

Scriptor sau Cartea transformarilor admirabile este captivant, amuzant si, nu in ultimul rind, plin de scene care iti dau fiori, precum romanele gotice de odinioara.

Codrin Liviu Cutitaru (n. 8 iunie 1968, Iasi) este anglist si americanist, profesor la Facultatea de Litere a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Preda literatura victoriana, romantism american, istoria colonistilor puritani in Lumea Noua si teorie critica. A fost bursier Fulbright in Statele Unite (1993-1994), visiting professor in Anglia, Germania, Italia (1995, 2000, 2002, 2009, 2012, 2013, 2015) s.a., directorul scolii doctorale de Studii Filologice (2009-2012) si decanul Facultatii de Litere. Are rubrici saptaminale permanente in hebdomadarul bucurestean Dilema veche si in Ziarul de Iasi. E membru in numeroase societati academice din Europa si America.

A scris, pina in prezent, noua volume de autor, predominant de critica, teorie, istorie literara si eseistica. Scriptor sau Cartea transformarilor admirabile este primul sau roman.

INFO

Editura Polirom

www.polirom.ro

PE ACEEASI TEMA:

Lansare de carte: Miklós Bánffy „Trilogia Transilvană” Numărați I. Cumpăniți II. Răzlețiți III

România prezentă cu peste 600 de titluri la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing (21-25 august 2019)

Lansare de carte la Muzeul Unirii din Iași: „Taifas… cu prietenii”, de Rodica Rodean

Lansarea volumului ilustrat și a aplicațiilor Iași Multicultural

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

February’sMoonstruck – Concurs de felicitări și scrisori de dragoste în limba engleză

Les misérables | Cinema Ateneu

Dolittle | Cinema Ateneu

Like a boss | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: