Lansarea platformei „Colecția digitală Eminescu” | BCU Iasi

 Cu ocazia zilei poetului național a fost lansat proiectul „Colecția digitală Eminescu” (PROEM), inițiat de Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” în încercarea de avea într-o colecție digitală (pe platforma http://dspace.bcu-iasi.ro/) opera eminesciană, traducerile și exegeza.

Proiectul, care se înscrie în programul instituțional de conservare și prezervare a moștenirii culturale și de valorificare a documentelor de patrimoniu, deschide noi posibilități de cercetare a operei eminesciene, oferind acces de la distanță cercetătorului avizat și publicului larg.

Printr-un efort de echipă, proiectul a început să prindă contur, oferind la deschiderea lui pentru public primele ediții ale operei „poetului nepereche” – de la ediția Maiorescu din 1883 până la edițiile mai noi, în limba română sau în traducere, poezii eminesciene pe note muzicale, precum și alte documente care au legătură cu viața și activitatea lui Eminescu. Pe parcurs, în cadrul proiectului vor fi scanate și alte publicații din fondul documentar Eminescu, această colecție digitală venind în sprijinul cercetătorilor care au în centrul preocupărilor intelectuale opera eminesciană.

În parteneriat cu Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu și cu alte instituții de cultură aceste resurse digitale vor fi îmbogățite pentru a fi puse la dispoziția celor interesați.

INFO

Biblioteca Centrala Universitara Iasi

Strada Păcurari 4 / 700511 Iaşi, România

Telefon: +40 232 264245

Fax: +40 232 261796

Emailbcuis@bcu-iasi.ro

Webwww.bcu-iasi.ro

FBwww.facebook.com/BCUIasi

PE ACEEASI TEMA:

„Creangă 185” la BCU Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: