Lansarea plachetei cu DVD „Esprit de Roumanie”

Lansarea plachetei cu DVD „Esprit de Roumanie” de Roxane Borgna va avea loc marti, 26 iunie, ora 18.00 la Institutul Francez Iasi, in prezenta autoarei. Placheta cu DVD „Esprit de Roumanie” (recent aparuta la Editura Institutul European din Iasi) este rezultatul unei rezidente artistice desfasurata de Roxane Borgna in Romania intre 15 si 27 aprilie 2010.

esprit de roumanie

Lucrarea se contureaza la intersectia dintre o instalatie fotografica si una video. Privitorul isi parcurge propriul drum intre sunete straine, portrete fotografice, chestionare si proiectii video. Este un parcurs in care fiecare se descopera: mai aproape de noi, cu subtilitate… iar legatura dintre identitate si intimitate prinde contur.

Proiectul reprezinta rezultatul unei experiente artistice si sociale care contribuie la intalnirea cu publicurile a caror diversitate de limba este o parte a mostenirii culturale.

Formata la Scoala Florent si la Conservatorul Regional din Montpellier, Cant liric la Conservatorul din Chatou (mezzo-soprana), Roxane Borgna a fost actrita permanenta la Teatrul Treize Vents (Confederatia Nationala de Dans Languedoc-Roussillon) intre 2000 si 2010. A jucat, in regia lui Jean-Claude Fall, in piese precum: „Trei surori” de Cehov, „Decizia” de Brecht, „Dormi, micutule” de Fosse, „Pacate mortale” de Mitterer, „Povesti de familie” de Srbljanović, „Richard III” (Lady Anne) de William Shakespeare, „Ulyssindbad” de Kalogeropoùlou, „Familie de artisti” de Kostzer si Arias, cu Benoît Vitse in: „Lunaria” de Consolo, „Marile tristeti” de Courteline, „Dadaland” de B. Vitse, cu R-M. Leblanc in: „Ma Solange, comment t’écrire mon désastre, Alex Roux” de Renaude, „Bobby Fischer traieste la Pasadena” de Norén, „Phedra” (Phedra) de Racine, „Bolnavul inchipuit” de Molière.

INFO

www.institutfrancais-roumanie.com

INSTITUTUL FRANCEZ IASI
Tel.: (+40) 232 267 637
Fax: (+40) 232 211 026
E-mail: equipe.iasi@institutfrancais-roumanie.com
Adresa: bd. Carol I nr. 26, CP 207 OF PTTR 1, 700750, Iasi, Romania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: