Lansarea lucrarii “Istoria crestinismului”, de Diarmaid MacCulloch

Joi, 6 octombrie, de la ora 18.00, libraria Avant-Garde Librarium (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) si editura Polirom va invita la o discutie despre lucrarea de referinta Istoria crestinismului, de Diarmaid MacCulloch (editura Polirom, 2011), o sursa de informatii noi, interesante deopotriva pentru specialisti si pentru publicul larg.

Vor participa:
Prof. Pr. Gheorghe Petraru
Mihai-Silviu Chirila, traducator al volumului

Moderator:
Adrian Serban, director editorial Polirom

Unde incepe crestinismul, in Atena, la Ierusalim sau la Roma? Cum au aparut si s-au diferentiat primele crezuri ale Bisericii? Cum s-au cristalizat principalele traditii crestine si cum s-a raspindit mesajul lui Iisus pina in cele mai indepartate colturi ale lumii?

Diarmaid MacCulloch raspunde la aceste intrebari si la multe altele in Istoria sa pe cit de cuprinzatoare, pe atit de captivanta, considerata un titlu de referinta in domeniu.

Unele episoade ale acestei istorii complexe, precum confruntarile si convertirile ce au insotit raspindirea crestinismului in Asia Centrala si de Est sau in Africa, sint putin cunoscute. Altele, ca lupta Parintilor Bisericii impotriva gnosticismului, nasterea monahismului, Reforma si Contrareforma, sint cunoscute, dar apar acum intr-o lumina noua. Portrete ale unor personalitati neobisnuite – sfinti, eretici, regi, cruciati – si digresiuni in care analiza subtila se impleteste cu umorul dau culoare discursului.


 

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: