iPhone 5 a fost de fapt iPhone 4S

iPhone

Oare cum va arata noul iPhone 5?

iPhone 4S a fost lansat marti, 4 octombrie 2011, la ora 20,00 (ora Romaniei ), in cadrul evenimentului Let’s Talk iPhone”. IasiFun a acoperit evenimentul organizat de compania Apple prin intermediul unui stream live oferit de ustream.tv. Amfitrion a fost Tim Cook.

Apple a invitat presa la un “eveniment special” organizat marti, începind cu ora 20:00 (ora Romaniei) la sediul central din Cupertino, California, denumit “Let’s talk iPhone”.Toata lumea a crezut ca este vorba despre lansare iPhone 5. Invitatia nu oferea alte detalii, iar reprezentantii companiei au refuzat să dea alte informatii.

Insa, cu cit se apropie ora lansarii cu atit apareau mai multe informatii. Ultimele astfel de informaţii au scapat pe site-ul Cincinnati Bell, un serviciu de telefonie preplatit din SUA, care a publicat din greseala pretul de achizitie insotit de citeva specificatii al celor două terminale care speram sa fie anunţate de Tim Cook, in aceasta seara.

Avind o cameră de 8 MP, un ecran cu diagonala de 4 inci si un modem suficient de avansat pentru viteze 4G, modelul iPhone 5 de 32 GB se parea ca va putea fi achizitionat contra sumei de 639 $ dupa o reducere de 60 $ de la 699 $.

Ce s-a lansat in realitate? Vedeti mai jos:

Live blogging:

Oamenii stau asezati pe scaune iar in difuzoare se aude  melodia celor de la Led Zeppelin, ”When the levee breaks”. Inainte de asta a fost Rolling Stones cu ”Under my  thumb”. V-ati prins?  Simpatici, cei de la Apple!

19.57  Ne pregatim pentru prezentare

Ne pregatim de prezentare

Ne pregatim de prezentare

Tim Cook a intrat pe scena:  ”Iubesc Apple. Este un  privilegiu pentru mine sa fiu la aceasta firma”.  ”Aceasta sala are o adevarata istorie la Apple. Acum 10  ani am lansat primul iPod, aici. Si acum doar un an, am lansat MacBook Air. Astazi va vom reaminti de forta de inovare pe care o are aceasta companie.”

“Tim Cook, care este imbracat cu o preche de blugi inchisi la culoare vorbeste despre magazine Apple. S-au deschis noi magazine in China – Shangai si alte orase. Apple are 357 de magazine in 11 tari.

 

 

 

20.09 Update-uri la unele produse

Aflam vesti despre alte linii de produse Apple, cum ar fi  Lion – sistemul de operare de pe Mac. (Nu vrem asta!!! Noi sintem aici pentru iPhone 5!)  Domnul Cook spune ca Lion a fost adoptat foarte repede de utilizatorii sai. Apple se apropie de cifra de 60 milioane de utilizatori si are 23% din piata PC-urilor. Tim spune:  “Mai avem mult de lucru” referindu-se la celelalte 77 de procente.

20.13 Despre iPod

Tim Cook vorbeste acum despre iPod. Ne arata o imagine a primul iPod, care arata acum atit de vechi si imbatrinit. S-a stirnit rumoare in sala, dar oamenii se linistesc. Apple a vindut peste 300 milioane de iPod-uri. “ITunes are peste 20 de milioane de melodii la vinzare si este magazinul de muzica numarul 1 din lume, cu peste 16 miliarde de melodii vindute”, a spus domnul Cook.

20.16 Vorbim despre iPhone

” Urmatorul pe lista este iPhone-ul – probabil acesta este motivul pentru care aceasta sala este atit de plina, astazi” .

Se dau diverse statistici care subliniaza dominatia Apple pe acest segment. In pofida succesului, Iphone-ul are numai 5% din piata telefoanelor mobile, spune Tim Cook. ” Noi credem ca toate telefonele mobile vor deveni telefoane mobile inteligente” (smartphones).

Au fost zvonuri despre intentia Apple de a lansa un model de iPhone ieftin, pentru alte piete, Insa, generatia anterioara de iPhone s-a vindut bine, cu discounturi  importante, asa ca este neclar de ce ar face Apple un asemenea pas.

20.19 Despre iPad

IPad

Despre iPad

Trei din patru tablete vindute sint iPad-uri, spune Tim Cook. S-au vindut peste 250 de milioane de sisteme cu IOS
instalat pe ele.”Astazi vom trece la urmatorul nivel” spune Tim Cook

 

 

 

 

 

 

 

20.23 SO-ul Apple pentru sisteme mobile

Scott Forstall, seful Apple iOS este acum pe scena. (Steve Jobs nu pare sa fie aici, insa pe podium se afla o sticla de Smart Water, marca sa preferata de apa) Scott Forstall ne spune cum mai mult de un miliard de aplicatii sint descarcate intr-o luna.  Ni se arata o noua aplicatie: Cards. Poti creea vederi pe telefonul tau sau pe iPod Touch, iar Apple le va printa si le va expedia.

20.27 Noi facilitati la iOS 5

Se vorbeste acum despre iOS 5 si se face o recapitulare a noilor optiuni. Notificarile este una dintre facilitatile majore. Toate acele vechi ferestre cu mesaje se duc acum in Centrul de Notificari. Notificarile pot fi afisate pe Lock Screen.

iMessages urmeaza. Mesajele sint trimise prin 3G si Wi-Fi. Apoi, urmeaza Reminders. Iti va aminti sa faci lucruri si, folosind capabilitatile iPhone de localizare, iti va reaminti sa faci ceva cind ajungi in locul respectiv.

Si Twitter apare in prezentare – ni se explica cit de bine este integrat in noul iOS 5.  Prin Newsstand se vor gestiona publicatiile, precum ziare sau reviste.

20.33 Schimbari la aplicatia FOTO

Aplicatia camerei foto este acum disponibila direct din Lock Screen. Apasati de doua ori butonul Home si ajungeti direct la aplicatia camerei foto, fara parola sau altceva. Scoaterea efectului de ochi rosii si alte imbunatatiri au fost facute camerei foto.

20.33 Despre Safari si Mail

Browserul Safari este urmatorul. Apare un nou buton in Safari – Reader. Apesi si primesti o versiune numai text, formatata pentru propriul aparat. Reading List te lasa sa salvezi articolele pentru mai tirziu. Navigarea pe baza de Tab-uri este disponibila deasemenea.
“iOS 5 este independent de PC”, spune  Forstall ceea ce insemna ca nu trebuie sa-l conectezi la computer pentru a incepe sa-l folosesti.

20.38 iCloud

iCloud

"Sus, in nor"

Eddie Cue este cel care vorbeste despre iCloud (este evident ca citeste de pe un prompter)

Pentru inceput: ITunes in iCloud. Muzica cumparata prin intermediul unui dispozitiv va fi descarcata pe toate dispozitivele tale iOS.  Muzica cumparata anterior va putea fi accesata pe orice dispozitiv iOS. In principiu, ideea este ca toate materialele tale (foto, muzica, video) pot fi accesate de pe toate dispozitivele tale compatibile iOS. iCloud va face un backup zilnic pentru toate dispozitivele. Contactele si calendarul sint sincronizate.

 

 

 

 

20.41 Find My Frienss

Functia Find va va permite sa vedeti pe harta telefonul pierdut. A fost adaptata si pentru Mac.

Noua aplicatie Find My Friends va permite sa vedeti o lista a prietenilor care impart locatia lor cu voi, pe harta. Puteti crea evenimente  si va puteti invita prietenii sa imparta locatia lor cu a voastra.

20.46 Muzica pe iCloud

Eddie Cue ne vorbeste acum despre iTunes Match. Muzica care nu a fost cumparata de pe iTunes poate fi distribuita intre dispozitivele iOS si urcata inapoi pe iCloud. Apple va compara ce aveti pe PC cu catalogul sau online. Daca aveti ceva pe care Apple nu il are, acea piesa va fi urcata pe iCloud. iTunes Match va costa 25 de dolari pe an.

20.55 iPhone 4S

iPhone 4S

iPhone 4S!!! Unde e iPhone 5?

“Urmeaza iPhone”, spune domnul Schiller. Ne arata modelul iPhone 4 si ne spune cit de bun este. Apoi ne vorbeste despre iPhone 4S.  Aplauze razlete!!

“Inauntru, totul este nou”.  Are un chip A5, ca si iPad 2. Dezvoltatorii jocului Game Blade 2 sint acum pe scena pentru a ne demonstra capabilitatile grafice ale lui iPhone 4S.

21.02 Statistici pentru iPhone 4S

Noul chipset este de doua ori mai rapid decit cel vechi, ni se spune. Bateria rezista la 8 ore de vorbit pe 3G, 14 ore pe 2G si 10 ore la vizualizare video.

 

 

21.04 Camera foto – iPhone 4S

Camera foto

Camera foto - iPhone 4S

Camera de pe iPhone 4S are un senzor de 8 Megapixeli, cu 60% mai mult decit  modelul iPhone 4. Are un senzor CMOS care capteaza cu 73% mai multa lumina si este cu 33% mai rapid. Adica, fotografiile vor fi mai bune. “Dureaza 1,1 secunde pina face prima fotografie, din momentul in care a-i deschis aplicatia camerei foto”, spune domnul Schiller.

 

 

 

 

 

21.12 Unde este iPhone-ul 5?!

Un slide cu cifra 5 apare pe ecran dar este inlocuit imediat de un slide despre AirPlay. Ce se intimpla?! Exista un nou model iPhone 5?!

21.14 Control vocal pentru iPhone

“Am lasat un lucru nerezolvat”,  spune domnul Schiller. “Este vorba despre voce”.
Aceasta facilitate este rodul achizitiei Siri – un start-up care lucra la facilitati de control vocal. Siri este acum pe iPhone. “Este un asistent inteligent, care va va ajuta sa faceti diverse lucruri doar spunindu-i”.  “Probabil cel mai nebunesc lucru pe care il poti face este sa faci o demonstratie de comanda vocala, pe scena, in direct” , spune domnul Schiller. “Dar, o vom face, oricum.”

21.16 Control vocal pe iPhone 4S – demonstratie

Comanda vocala Iphone 4S

Comanda vocala Iphone 4S

 

Scott Forstall, seful Apple pentru iOS este din nou pe scena. Intreaba catre telefon: “Cum este vremea, astazi?” Telefonul raspunde: “Vremea pentru astazi” si afiseaza ecranul de vreme.

“Cit este ora la Paris”, intreaba domnul Schiller. Telefonul raspunde cit este ora la Paris si arata ceasul pe ecran.

 

 

 

21.30 Preturi pentru iPhone 4S

Varianta de 16 GB – 199 $
Varianta de 32 GB – 299 $
Varianta de 64 GB – 399 $
Va exista si un iPhone de 8GB care va costa 99$.

21.38 Finalul

Tim Cook este din nou pe scena. Face un rezumat a tot ceea ce s-a spus astazi. Apoi trece de la dispozitive la companie … ” numai Apple poate avea  asemenea dispozitive si servicii”
Si cu asta, evenimentul Apple s-a incheiat! Tim Cook iese de pe scena, iar in difuzoare se aude “Layla” – Eric Clapton.

In pofida a ceea ce a circulat online si a “informatiilor” care au fost oferite publicului,  iPhone 4S arata exact la fel cu vechiul iPhone 4.  Investitorii par destul de nemultumiti de ceea ce tocmai au auzit. Actiunile Apple au scazut cu 2,6%.

Probabil, vom afla mai multe in zilele care urmeaza.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: