Lansarea filmului “Dupa dealuri”, la Iasi (GALERIE FOTO)

Cel mai asteptat film al acestui an, “Dupa dealuri”, a fost lansat la Iasi vineri, 26 octombrie, in prezenta regizorului Cristian Mungiu si a actorilor ieseni din distributie, atat la Cinematograful Victoria cat si la Cinema City.
Lansarea filmului ''Dupa dealuri'' la Iasi10

De aproape 25 de ani nu a mai fost sala de cinema „Victoria” plina ca la spectacolul de gala de vineri. A fost atat de aglomerat, la premiera de la orele 19,00, incat mai bine de o suta de persoane au fost nevoite sa paraseasca sala si sa astepte doua ore si jumatate pentru ca sa gaseasca locuri pe scaune la urmatoarea proiectie programata pentru orele 21,30. Insusi Cristi Mungiu, invitatul special al serii, sau parintii actritelor au ramas fara locuri.

In cursul dupa amiezii, regizorul Cristu Mungiu si echipa de actori care au facut celebru filmul “Dupa dealuri”, au sustinut o conferinta de presa.

In luna mai, pelicula a fost dublu premiata la Festivalul de Film de la Cannes. Distinctiile le-au revenit lui Cristian Mungiu, pentru scenariu, si actritelor din rolurile principale, Cosmina Stratan si Cristina Flutur, pentru interpretare feminina. Luna aceasta, lungmetrajul „Dupa dealuri” a castigat Marele Premiu al sectiunii Filmmakers of Tomorrow – FEDEORA, la Festivalul International de Film de la Haifa. „Dupa dealuri” a mai fost desemnat cel mai bun film la festivalurile de profil de la Vukovar (Croatia) si Herceg Novi (Muntenegru).

De asemenea, potrivit unui anunt facut de Academia americana de film, “Dupa dealuri” a fost inclus printre cele 71 de pelicule considerate eligibile pentru o nominalizare la premiul Oscar pentru film strain, care va fi decernat in 2013.

INFO

www.dupadealuri.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: