Lansarea cartii „Imigrantii” de Ioana Baetica Morpurgo

Marti, 11 octombrie, de la ora 17.30, la Libraria Avant-Garde (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi), Ioana Baetica Morpurgo va dialoga cu Liviu Antonesei, pornind de la romanul Imigrantii (Polirom, 2011), iar actrita Andreea Stafie va citi un fragment din acesta.

De pe fundalul policolor al Londrei se desprind cinci siluete, cu trecutul si destinul lor: Razvan, Maria, Traian, Sabina, Gruia. Povestile lor decurg paralel, cu exceptia citorva momente aleatorii si fulgeratoare in care se intretaie, fara consecinte. Un doctorand gay, de stinga, o pictorita de mina a doua, un stock broker, o femeie care are grija de un batrin pe moarte si un sans papiers usor autist au in comun un singur lucru: cetatenia romana. Ioana Baetica Morpurgo prinde in aceste cinci destine exemplare alchimia uneia dintre cele mai teribile experiente umane – cea a dezradacinarii.

Ioana Morpurgo (Baetica) s-a nascut in 1980. A absolvit Facultatea de Litere din Bucuresti dupa care a urmat cursurile Masteratului de Antropologie Culturala de la SNSPA. In 2004 a inceput un doctorat pe tema culturii tranzitiei in Romania postcomunista la Exeter University, Marea Britanie (unde a si predat un seminar de „Societati contemporane”). A publicat numeroase articole pe teme literare si socio-culturale in Romania literara, Dilema Veche, Timpul, Vatra, Deci – Academia Catavencu, Observator cultural, New Internationalist, Contemporary Review etc.
A contribuit la diverse antologii cu proza scurta si eseu: Cartea cu bunici (2007), The Review of Contemporary Fiction (2010), Erotographos 50+1 (2010).

In prezent, Ioana Morpurgo traieste in sudul Angliei, unde coordoneaza un proiect de hedonism al ideilor intitulat „Lectures on Everything”, scrie si da lectii de pian.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: