Lansarea cartii ”Cinematograful gol” si dezbaterea ”Decretei in Epoca de Aur” – Amfiteatrul ”Petre P. Andrei”, 26 aprilie

Joi, 26 aprilie, incepind cu ora 11.00, in Amfiteatrul „Petre P. Andrei”, etajul 1, din cadrul Universitatii „Petre Andrei” din Iasi va avea loc lansarea volumului Cinematograful gol de Daniel Cristea-Enache, aparut de curind la editura Polirom. Pornind de la acest volum, va avea loc si o dezbatere cu titlul „Decretei in Epoca de Aur”.

Cinematograful gol, cel mai recent volum semnat de Daniel Cristea-Enache, a aparut in colectia „Ego-grafii” a Editurii Polirom

Participa, alaturi de Daniel Cristea-Enache: Dan Lungu, Lucian Dan Teodorovici. Moderator: Daniel Sandru

Cinematograful gol, cel mai recent volum semnat de Daniel Cristea-Enache, a aparut in colectia „Ego-grafii” a Editurii Polirom: o carte uneori ironica, alteori nostalgica, adesea de un umor savuros, in care autorul aduna amintiri dragi, impresii de calatorie, dar si portrete ale unor sportivi celebri sau povesti „din Epoca de Aur”.

Nu stiu cit de simpatic ii voi fi autorului daca voi scrie: nici critic, nici ziarist, el face reportaj. Pe multi literati inca ii jeneaza cuvintul, genul. Pe mine – nu. Autorul face reportaj intr-un jurnal mai mult sau mai putin intim. El este reporterul convingerilor sale politice si apolitice, cu copilaria lui, cu tot… El face reportaj intim. Poate ca e un gen nou, poate ca nu – oricum, pentru ca nici eu nu tin mortis sa iradiez simpatie, nu voi da pe fata momentele in care, la lectura, puteam sa fiu prins in flagrant delict de entuziasm…” (Radu Cosasu)

Daniel Cristea-Enache (n. 19 februarie 1974) este absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti si doctor in filologie al aceleiasi universitati. In prezent este conferentiar universitar si consilier la Editura Polirom, pentru care coordoneaza colectia „Opere”. Volume publicate: Concert de deschidere (ed. I, 2001; Premiul de Debut al Romaniei literare; Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania; Premiul „Titu Maiorescu” al Academiei Romane; ed. a II-a, 2004), Sertarul Scriitorului Roman. Dialoguri pe hirtie (Polirom, 2005), Bucuresti Far West. Secvente de literatura romana (2005), Un om din Est (2006; Premiul pentru Critica si Istorie Literara al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), Convorbiri cu Octavian Paler (2007), Timpuri noi. Secvente de literatura romana (Cartea Romaneasca, 2009), Lyrica magna. Eseu despre poezia lui Nichita Stanescu (2010).
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: