Lansare la Iasi: Despre aventura reportajului: de la Saga islandeza la Noul Jurnalism, in Teoria si practica reportajului

Teoria si practica reportajului

Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi vă invită miercuri, 14 mai a.c., la ora 17:00, la lansarea volumului Teoria şi practica reportajului. O abordare din perspectiva funcţiilor limbajului, de Marius-Adrian Hazaparu.

Evenimentul va avea loc la Librăria „Orest Tafrali” (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, corp A) şi, alături de autor, îi va avea ca invitaţi pe lingvistul ieşean Stelian Dumistrăcel, prof. univ. dr. la Facultatea de Litere, şi jurnalistul Cătălin Hopulele, reporter la Ziarul de Iaşi şi corespondent al agenţiei de presă Mediafax.

Volumul Teoria şi practica reportajului. O abordare din perspectiva funcţiilor limbajului este un studiu interdisciplinar, abordînd tema cercetată nu doar din perspectiva canoanelor jurnalisticii sau a stilisticii literare, ci şi din perspectiva pragmaticii comunicării.

Lucrarea include şi un istoric al reportajului şi analizează definiţii date de-a lungul timpului acestei specii jurnalistice, actualizînd punctele de vedere exprimate de exegeţi şi completîndu-le cu propriile evaluări. La final, autorul propune şi un posibil „model integrat de analiză” pentru reportaj, îmbinînd elemente din analiza critică a discursului cu elemente din studii de comunicare vizuală şi design jurnalistic.

DESPRE AUTOR

Marius-Adrian Hazaparu (n. 1981, Botoşani) este asist.dr. la Catedra de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, iar pentru trei ani a fost director al publicaţiei ieşene “Opinia studenţească”. Activitatea sa publicistică include reportaje şi editoriale apărute în săptămînalul ieşean, dar şi colaborări cu diverse publicaţii naţionale, printre care revista culturală “Dilema Veche”. Activitatea sa ştiinţifică include participări la conferinţe şi articole publicate în reviste de profil atît în ţară, cît şi în străinătate.

INFO

www.editura.uaic.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: