Lansare de carte – ”Taine primordiale”, de Florin Gheorghita

afis fl ghe-taine primordiale

Ateneul Tătăraşi şi Editura Junimea Iaşi vă invită joi, 7 iunie, la ora 18.00, în “Galeriile de Artă”la prezentarea cărţii “Taine primordiale” de Florin Gheorghiţă.

”Printre „tinerele Ştiinţe” care s-au cristalizat în cursul secolului al XX-lea, datorită extraordinarelor descoperiri ştiinţifice obţinute în toate domeniile cunoaşterii umane, poate că cea mai „pretenţioasă” – şi totodată cea mai „hazardată” – ar fi Exobiologia.

În vorbirea curentă, aceasta a fost definită prin puţine cuvinte: Exobiologia este ştiinţa care studiază posibilităţile apariţiei şi ale existenţei vieţii organice în Univers. Deşi în sine definiţia ei este foarte succintă, obiectul cercetărilor necesare este de o amploare imensă – multiplele sale domenii îmbinându-se deocamdată cu „fantasticul realist”; de fapt, această îmbinare decurge din însuşi nivelul extrem de redus al posibilităţilor de a se efectua cercetările specifice, astfel că rezultate utile vor putea fi obţinute după multe decenii, sau după secole.

Necesitatea constituirii acestui nou domeniu la nivel de ştiinţă a decurs însă din mai multe motivaţii principale.

Pe de o parte, în gândirea analitică a tot mai multor oameni de ştiinţă, dar şi a tot mai multor oameni care privesc cerul ca pe un tezaur al celor mai mari enigme, persistă tot mai intens o mare întrebare: oare noi, pământenii, suntem singurii „oameni” din Univers?” – Florin Gheorghiţă

INFO

www.ateneutatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: