Lansare de carte: ”Pe contrasens cu favorita președintelui. Cronica unei campanii”, de Liviu Bratescu

afis-lansare-liviu-bratescu

Editura Adenium organizează joi, 9 octombrie 2014, ora 18.00 evenimentul de lansare a cărții ”Pe contrasens cu favorita președintelui’. Cronica unei campanii”, semnată de Liviu Brătescu. Întâlnirea va avea loc în Aula Universității „Petre Andrei” din Iași.

Invitații lansării vor fi politologii Sorin Bocancea și Lucian Dîrdală, precum și jurnalistul Ovidiu Mihăiuc, iar discuțiile vor fi moderate de Gabriel Cheșcu, redactorul-șef al Editurii Adenium. Liviu Brătescu este doctor în istorie, cercetător științific la Institutul „A.D. Xenopol” din cadrul Academiei Române și director al Ateneului Tătărași.

Volumul apărut anul acesta la Editura Adenium este dedicat tuturor celor care „mai cred într-o politică de bun-simț”. În opinia autorului, „la un an și jumătate de la alegerile din decembrie 2012, România se află în continuare în căutarea unui drum, și anume acela al normalității și al bunului-simț”.

De ce „pe contrasens cu favorita președintelui”? Iată argumentul pe care ni-l oferă cartea: „Mizeriile pe care le-a debitat echipa Elenei Udrea despre mine în campanie au făcut trimitere la faptul că aș fi fost securist, motiv pentru care, în viziunea propagandiștilor portocalii, am beneficiat de sprijinul trustului Intact, dar și la faptul că aș avea o gravă problemă de sănătate…”.

Sub forma unui jurnal de campanie, volumul reconstituie istoria unui eșec electoral: campania din 2012 de la Roman, în care politicianul Liviu Brătescu a fost implicat în mod direct. Autorul consideră că, prin respectiva campanie, deși considerată un eșec, s-a demonstrat că „în țara aceasta mai sunt destui oameni pentru care cuvinte precum bunul-simț și frica de Dumnezeu nu sunt bune de rostit doar la televiziune și în alegeri”.

INFO

Editura Adenium

www.adenium.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: