AMANATA! Lansare de carte la libraria Avant-Garde: “Ich bin ein Berliner” de Gabriel Andronache

Libraria Avant-Garde (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi) si Editura Herg Benet va invita sambata, 25 februarie, incepand cu ora 15.00, la lansarea romanului Ich bin ein Berliner de Gabriel Andronache.

Ich bin ein Berliner este romanul cu care Gabriel Andronache a fost desemnat castigator la sectiunea proza a concursului Herg Benet / Max Blecher, editia 2011, in urma deciziei juriului compus din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu si Razvan Tupa.

Alaturi de autor, vor fi prezenti:
Jurnalistul, scriitorul si criticul literar Liviu Antonesei
Scriitorul si criticul literar Paul Gorban

O banala ilustrata expediata din Berlin ii schimba viata lui D. Din acel moment, el va identifica indepartatul oras cu un taram al fagaduintei. Nemultumit de actuala existenta, ciuntita zilnic in cadrul unul sistem post-comunist birocratic si absurd, D. evadeaza in aceasta lume promitatoare dar care, in final, se va dovedi cu totul altceva decat ceea ce spera. Cufundat in atmosfera si obiceiurile de pe Konig Strasse, D. viseaza ca va regasi libertatea si adevarata sa identitate sociala, singura care poate conferi deplinatate vietii.

„Toti oamenii liberi, oriunde s-ar afla, sunt cetateni ai Berlinului, astfel incat si eu, om liber, ma mandresc sa spun: Si eu sunt berlinez!” (J.F. Kennedy)

Gabriel Andronache este castigator al unui grant de dezvoltare din partea Centrului National al Cinematografiei pentru scrierea unui scenariu de lung metraj adaptat dupa Ich bin ein Berliner. A fost membru al juriului Festivalului International de Film de la Iasi, 2010. Coscenarist al lung metrajului Ho, ho, ho, produs de catre Mediapro Pictures. Coautor, impreuna cu actorul si regizorul Ion Sapdaru, al piesei de teatru Aventurile baronului Munchhausen, montata la Teatrul Luceafarul din Iasi. Scenarist al sitcom-ului Fete de maritat, difuzat pe postul Prima TV. Scenarist al sitcom-ului Baronii, difuzat pe postul National TV. Scenarist al show-ului de comedie Analiza fatala, difuzat pe postul Tele M Iasi. Scenarist al grupului VOUA, cu peste 70 de scenete pentru „Tara lui Papura Voua”, difuzate pe postul National TV. Coautor, impreuna cu actorul si regizorul Ion Sapdaru, al piesei de teatru „Chirita europarlamentara”, montata la Teatrul de Stat din Oradea. Castigator cu scurtmetrajul „Amatorul” al Premiului pentru scenariu la Festivalul DaKINO. De asemenea, filmul a fost selectionat la festivaluri prestigioase, precum Milano, Uppsala, Varsovia, Dresda, TIFF, Montpellier, Barcelona. Castigator cu scenariul scurtmetrajului „Amatorul” al unui concurs de proiecte de film organizat de catre TVR2. Filmul a fost ecranizat de catre ROVA FILM/TVR 2, in regia lui Marian Crisan si finalist al Concursului National de Scenarii organizat de catre HBO Romania, cu scenariul aceluiasi scurtmetraj.

Articole publicate in National, Libertatea, Aspirina Saracului, Terra 1, Monitorul de Iasi, Opinia, Ieseanul, Ziarul Financiar, Dacia Literara, Ziua de Iasi, Ziarul Lumina.

A debutat editorial cu romanul Ich bin ein Berliner.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: