Lansare de carte la libraria Avant-Garde: “Ich bin ein berliner” de Gabriel Andronache

Marti, 22 mai, de la ora 17:00, la libraria Avant-Garde Librarium (str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi), va avea loc lansarea volumului Ich bin ein berliner de Gabriel Andronache, aparut la editura Herg Benet. Evenimentul are loc in cadrul celei de-a sasea editii a EuroART, festival de teatru profesionist.

Organizatori ai evenimentului: Libraria Avant-Garde, Fundatia Culturala TIMPUL, Asociatia EUROARTIASI

Ich bin ein Berliner este romanul cu care Gabriel Andronache a fost desemnat castigator la sectiunea proza a concursului Herg Benet /Max Blecher, editia 2011, in urma deciziei juriului compus din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu si Razvan Tupa.

O banala ilustrata expediata din Berlin ii schimba viata lui D. Din acel moment, el va identifica indepartatul oras cu un taram al fagaduintei. Nemultumit de actuala existenta, ciuntita zilnic in cadrul unul sistem post-comunist birocratic si absurd, D. evadeaza in aceasta lume promitatoare dar care, in final, se va dovedi cu totul altceva decat ceea ce spera.

Cufundat in atmosfera si obiceiurile de pe Konig Strasse, D. viseaza ca va regasi libertatea si adevarata sa identitate sociala, singura care poate conferi deplinatate vietii.

“Toti oamenii liberi, oriunde s-ar afla, sunt cetateni ai Berlinului, astfel incat si eu, om liber, ma mandresc sa spun: Si eu sunt berlinez!” (J.F. Kennedy)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Peste 1500 de locuri pentru admiterea la USAMV Iași

Teatrul Luceafărul se reîntâlnește fată-n față cu publicul său

Alte cinci muzee din cadrul CMNM Iași vor fi redeschise pentru public

Off Road e-Bikes | Inițiere în Pădurea Bârnova

Scrie un comentariu: