Lansare de carte la libraria Avant-Garde: “Biografia coapselor” de Mirela Lungu

Vineri, 4 noiembrie, de la ora 17.30, la libraria Avant-Garde (Str. Lapusneanu, nr. 16, Iasi), va avea loc lansarea volumului de poezie Biografia coapselor de Mirela Lungu, aparut la editura Tracus Arte. La eveniment va participa Liviu Antonesei.

“Am citit de trei ori manuscrisul ca sa-mi dau seama motivul pentru care imi place poezia Mirelei Lungu. La inceput, am crezut ca placerea lecturii vine din imaginile socante puse in joc, apoi am dat vina pe libertatea, pina la impudoare, a limbajului. Dar asta am mai vazut si nu m-a impresionat intotdeauna. De fapt, motivul cel mai important pentru care imi place aceasta poezie este tonul sau, amestecul incredibil de reusit, aliajul dintre jubilatie si dezabuzare, chiar cinism. Se poate face poezie cu cinism? Da, daca reusesti sa-l urci pina pe culmile entuziasmului, ale extazului! Ceea ce Mirelei Lungu, dupa cum vad, ii cam iese!” (Liviu Antonesei)

“Volumul de debut al Mirelei Lungu, dupa ce autoarea a oscilat intre prozodia clasica și textul liric neversificat, consacra nu doar victoria unei forme asupra alteia, ci definește opțiunea ei pentru comunicarea tranșanta și dezinhibata. Poeta alege un mod de adresare direct, nesofisticat, care nu ocolește brutalizarea cititorului prin expunerea intimitații ei. Mirela Lungu are vocația transformarii angoaselor personale in texte prin care receptorul sa i se identifice. Nesofisticata stilistic, cu destule metafore reușite pe care le realizeaza firesc, autoarea este o adepta a confesiunii la persoana intii clara și revelatoare. Debutul Mirelei Lungu este de fapt cartea unei poete experimentate, cu deplin control asupra recuzitei sale și care se cuvine urmarita cu atenție.” (Horia Garbea)

MIRELA LUNGU este o revelatie inconfortabila. Scrie cu o directetecare te poate pune in dificultate, abordeaza subiecte tabu si, mai presus de toate, impune un aer de senzualitate greu de suportat de catre pudibonzi. A nu se intelege ca mizeaza exclusiv pe comunicarea de tip erotic! Poeta dezvolta un univers propriu complex, in care raportarea la Celalalt (care, adesea, poate fi un Eu intors pe dos!) se face, imprevizibil, pe multe canale aparent incompatibile. Important, insa, e ca o asemenea carte nu-ti da pace, nu iti da voie efectiv sa o lasi din mana, te agreseaza si te incita totodata. Cert este si ca un nou autor e pregatit sa decoleze in eterul poeziei contemporane. Legati-va centurile de siguranta! Legati-va centurile de castitate! Sau …invers, dupa gusturi! (Dan Silviu Boerescu)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: