Lansare de carte la Libraria Avant-Garde: „Celalalt pamant” de Paul Mihalache/ 20 decembrie

Lansare de carte la Libraria Avant-Garde: „Celalalt pamant” de Paul Mihalache/ 20 decembrie afisJoi, 20 decembrie, de la ora 17.00, la Libraria Avant-Garde Librarium va avea loc lansarea cartii „Celalalt pamant” a scriitorului Paul Mihalache, aparuta la editura Tracus Arte (2012).

Invitati: Doris Mironescu si Bogdan Cretu

DESPRE

Paul Mihalache este absolvent al Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti. In 2007 i-a aparut volumul de proza scurta “Ceasuri tarzii”, la editura Lumen din Iasi, pentru care a obtinut Premiul de debut al revistei Scrisul Romanesc; in 2008 i s-a decernat Premiul International Naji Naman pentru povestirea “Charlie”. Colaboreaza cu revistele Nord LiterarAcoladaDacia LiteraraObservator Cultural.

In 2011, a lansat la Iasi, tot in libraria Avant-Garde, Targ de arlechini, un roman de atmosfera, cu o scriitura alerta, in care registrele lexicale se intersecteaza, cu personaje vii, prinse in vartejul devenirii: un Bildungsroman atipic. Existenta lui Radu, personajul-narator, si a prietenilor lui e surprinsa intr-un interval scurt de timp, cel al „anilor de ucenicie“.

„Cu febrilitatea unui Kerouac roman sau a unui Celine traitor sub vremi, Paul Mihalache scotoceste prin oameni, iubite, locuri, carti, intamplari, accidente, filosofii, muzici, alte carti si poeme, dupa un drum numai al lui pe care sa ni-l arate si noua. Limba – variata, multipla si sugestiva, personajele – miriade creionate indemanatic sau portrete pregnante si inconfundabile, analizele si confesiunile – necrutatoare, lucide si imune la cliseu, naratiunile – cu priza contagioasa, cultura – bogata si pe viu asimilata, toate calitati la care insa unii carcotasi de serviciu tot vor spune, poate: deocamdata doar un tanar talentat printre altii. Si totusi deschideti cartea si veti vedea ca e o voce totodata unica si cameleonica, ce va va urmari cu siguranta”!

Chris Tanasescu

INFO

www.librariumgrup.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: