Lansare de carte la Iasi: ”Partia”, de Emil Iordache​

Miercuri, 11 octombrie, ora 17.00, la Libraria „Orest Tafrali” (Univ. „Al.I. Cuza” Iasi, Corp A), va avea loc lansarea romanului Partia, de Emil Iordache, recent aparut in colectia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, si in editie digitala.

Invitati: Marina Vraciu, Mihaela Gradinariu, Ana Ciorascu, Bogdan Cretu, Antonio Patras, Mircea Platon. Moderator: Leonte Ivanov

In plina Epoca de Aur, unul dintre mai-marii tirgului S. si directorul scolii uneltesc pentru a elibera un post la gradinita ce ar urma sa fie ocupat de fiica unei cunostinte. Ocazia perfecta le-o ofera Anisoara Proca, o tinara educatoare, cind se afiseaza goala pusca la fereastra locuintei sale, in urma unei seri de pomina. Lucrurile se incurca insa cind Anisoara se dovedeste a fi indaratnica si se opune cu toate fortele acestei mutari, ba mai mult, are si o relatie amoroasa cu fiul directorului. In paralel se desfasoara si povestea lui Codreanu, profesor repartizat in S., dar care vrea sa-si aranjeze un transfer intr-un oras mare, pentru a fi alaturi de sotia lui, Silvia, proaspata absolventa de Electrotehnica.

Romanul lui Emil Iordache, recent regasit, este o fresca a unui orasel de provincie in comunism, loc unde totul se bazeaza pe relatii si influente, unde orice este posibil, cu conditia sa cunosti pe cine trebuie, iar numai cei cu un curaj nebun indraznesc sa stea impotriva valului.

Emil Iordache (1954-2005) a fost profesor la Catedra de Slavistica a Facultatii de Litere din cadrul Universitatii „Al.I. Cuza” din Iasi. A publicat zece carti de critica literara, a tradus treizeci de volume (printre care Anna Karenina, Glorie, Doctor Jivago, Idiotul, Suflete moarte, Mantaua) si a ingrijit numeroase editii. La Editura Polirom a publicat: Ghid de conversatie roman-rus (2000, 2005) si Ghid de conversatie rus-roman (2003).

INFO

Librăria „Orest Tafrali”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul A, parter, Iasi

360.uaic.ro/tafrali

www.facebook.com/librariecafeneatafrali

www.editurapolirom.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: