Lansare de carte la Iasi: “Matei Brunul” de Lucian Dan Teodorovici

 

Joi, 20 octombrie, la ora 18.00, la Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu (str. Banu, nr. 8, mezanin), va avea loc lansarea romanului Matei Brunul de Lucian Dan Teodorovici, recent aparut la Polirom, o ampla naratiune despre victime si tortionari, despre destin si insingurare, despre societatea totalitara care domina individul si ii supravegheaza fiecare clipa a vietii.

Prezinta: criticul de teatrul Oltita Cintec si scriitorul Dan Lungu

Amfitrion: George Onofrei, redactor-sef al Suplimentului de cultura

Romanul Matei Brunul este recomandat de Librariile Humanitas, Port.ro, Liternet.ro si Teatrul Luceafarul din Iasi.

Fragment din Matei Brunul: “Intr-un spectacol de marionete, trebuie sa avem in vedere doua conditii esentiale. Prima: publicul nu are voie sa vada alte miscari in afara celor impuse de joc, indelung repetate de artistul care minuieste papusa. A doua: publicul nu are voie sa auda alte voci in afara celor impuse de joc, indelung repetate de artistul care da glas papusii.”

Lucian Dan Teodorovici este unul dintre cei mai apreciati scriitori din noua generatie. Acesta a reprezentat de curind Romania la Festivalul de literatura al Sardiniei (1-3 iulie 2011) si a fost invitat la prestigioasele festivaluri de literatura de la Edinburgh (11-27 august 2011) si Mantova (7-11 septembrie 2011). Cartile sale sint traduse in italiana, engleza, germana, maghiara, spaniola. Prozele sale au fost publicate in numeroase reviste si antologii din Romania, Ungaria, Polonia, Croatia, Franta, Germania, Marea Britanie, S.U.A. etc. Cea mai recenta aparitie, in Best European Fiction 2011 (S.U.A.), a atras semnalari elogioase in publicatii importante precum The New York Times sau The Guardian. Mai multe detalii, pe site-ul autorului: www.teodorovici.ro.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: