Lansare de carte la Avant-Garde: “Trofeul” de Adrian Christescu

 

Joi, 13 octombrie, de la ora 18.00, la libraria Avant-Garde (str. Lapusneanu, nr. 16), va avea loc lansarea volumului de povestiri Trofeul de Adrian Christescu (Editura Artprint), cistigator al premiului de debut in proza la Salonul International de Carte Romaneasca, Iasi, 2011.

Invitati: Nicolae Tomescu, redactor-sef Radio Iasi; Catalin Bordeianu, director Biblioteca Judeteana “Gheorghe Asachi”, Iasi

Moderator: Claudiu Christescu, secretar literar Teatrul National din Bucuresti

“Adrian Christescu este unul dintre mestesugarii rari care, din umbre si din slove, s-a priceput sa teasa o funie narativa, pe care o intrebuinteaza in mod onorabil, pe alocuri redutabil. Folosindu-se de serviciile ei, acest ardelean moldovenizat demonstreaza astazi ca are forta si abilitatea de a-l trage pe cititor dupa sine, cale de citeva zeci si zeci de pagini.

As indrazni chiar sa spun ca inzestratul autor s-a priceput sa impleteasca nu doar una, ci mai multe funii narative: prima cu o lucratura puternica si trainica, a doua cu fir ironic si satiric, a treia cu ata subtire si delicata, lucrata cu migala, sub o lupa de giuvaiergiu. Tara noastra este una paradoxala, numarind cu certitudine mai multi politicieni decit alegatori, si mai multi scriitori decit cititori. In plus, vremurile de acum se dovedesc crincene pentru arta, in general, si pentru literatura, in special. De aceea, cu scuzele de rigoare, inca nu ma pot pronunta daca acela care alege, in aceste conditiuni de-o rara vitregie, sa debuteze literar merita sa fie felicitat sau, dimpotriva, internat intr-un ospiciu de maxima siguranta.” (Catalin Mihuleac)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Halloween Escape Party | Master Escape

No Exi(s)t – spectacol de teatru / performance | Teatrul din Stejar

Baby Elvis | Fresh @The Trumpets

Atelier Spre 4 | Art+Design

Scrie un comentariu: