Lansare de carte la Ateneul Tatarasi

Luni, 2 aprilie 2012, ora 18.00, in Galeriile de Arta Ateneul Tatarasi sunteti asteptati la un triplu eveniment:

Lansarea albumului „Inimioare pentru mama” volum colectiv cu lucrarile participante la expozitia concursului national cu acelasi titlu organizat in perioada 1 februarie – 1 martie – coord. Mihaela Albianu.

Festivitatea de premiere a Concursului National „Inimioare pentru mama”. Participantii ieseni vor primi diplome de participare si premii in carti pentru copii oferite de Media Service Zawada si Editura Casa.

Lansarea cartii ”Activitati creative cu materiale reciclabile” de Mihaela Albianu, editura PIM.

Prezinta: directorul Ateneului Tatarasi dr. Liviu Bratescu, presedintele juriului Diana Condurachi, bibliotecar Anca Donose Bibl. „Gh. Asachi” filiala Ateneu si organizator Mihaela Albianu.

“Inimioare  pentru mama” este un continuarea fireasca a unui proiect inceput in urma cu un an in spatiul virtual  pe www.activitaticreative.com, avand trei forme de manifestare:   Concurs – Expozitie – Editare album. Au raspuns invitatiei acestei triple provocari 400 de participanti – prescolari, scolari de clasele I-IV si cadre didactice – din 50 de gradinite si scoli, din 22 de judete ale tarii. Copii au trimis inimioarele realizate in diverse tehnici de lucru, a urmat jurizarea, panotarea expozitiei la Biblioteca „Gh. Asachi” si la parterul Ateneului Tatarasi si, in final, editarea albumului care va fi lansat luni.

„Activitati creative cu materiale reciclabile” este o carte cu modele de activitati pentru prescolari avand ca materiale principale: folia de parchet, forme de polistiren pentru protectie transport, farfurii de plastic sau din carton, dischete, Cd-uri, becuri, tuburi de hartie igienica s.a.

In urma cu un an organizam primul concurs tematic sub denumirea  „Picteaza cu mine“ pe www.activitaticreative.com. Au urmat 10 editii incununate cu adevarate expozitii tematice – peisaje de iarna, ghiocei, iepurasi, gargarite, fluturasi, pesti, floarea soarelui, copacii toamna, struguri si felicitari de iarna.

www.activitaticreative.com a devenit astfel un spatiu al competitiei si manifestarii creativitatii pentru copiii prescolari si scolari. Raspunsul si seriozitatea copiilor m-au motivat sa reorganizez concursul si expozitia in spatiul real si sa editez acest album tematic. Mihaela Albianu

“Inimioare  pentru mama” este un proiect foarte emotionant prin tematica, precum si prin suflul dat de prichindei, care mai de care mai inovativ. Sinceri, directi, creativi si plini de spontaneitate copiii de gradinita si scolarii de clasele I-IV  si-au pus inimioarele la vedere daruind “totul”.

Astfel  de  practici sunt binevenite in incercarea de a-i face pe prichindei sa se obisnuiasca cu inventivitatea si cu mestesugaritul (multe din lucrari fiind colaje, materiale atipice de tot felul, decupaje si aplicatii).

Culoarea cu care ne-au fascinat  este de o puritate debordanta.  Fiecare lucrare este emotionanta prin concentrarea cu care a fost zamislita.

Un proiect sublim pentru cei carora se adreseaza, iar noi juriul “preafericitii” care ne-am incalzit sufletele cu emotii tandre. Diana Condurache, artist plastic

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: