Lansare de carte în Festivalul Național de Teatru

tinarul-artist-roman

Volumul bilingv ”Tânărul artist de teatru. Istorii românești recente/The Young Theatre Artist. Recent Romanian Histories” coordonat de criticul de teatru Oltița Cîntec și editat de Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (ediția a VIII-a, 4-9 octombrie, Prolog – 25 septembrie, showcase Teatrul Luceafărul – 3 octombrie, focus “tânărul artist român”) va fi lansat duminică, 25 octombrie, la București, în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Ajuns la cea de-a 25-a ediție, FNT este curatoriat de criticul de teatru Marina Constantinescu și se dorește “o  platformă de prezentare, analiză şi promovare a scenei autohtone, dar şi un spaţiu de evaluare a curentelor şi tendinţelor în teatrul românesc“.

Volumul coordonat de Oltița Cîntec (președintă a Secției Române a Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru – AICT) reunește studii, articole și interviuri realizate de Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki, Iulia Popovici, Ionuţ Sociu, Ioana Moldovan, Oltiţa Cîntec, Călin Ciobotari, Ramona Iacobuţe.

Coordonatoarea volumul spune că “rostul acestui proiect editorial e să cartografieze sinoptic o realitate cu zonele ei forte și zonele ei slabe. Să identifice tendințe, să fie utilă celor care, cu siguranță, măcar o dată s-au întrebat «și acum, ce fac?» La un moment dat, cu toții ne-am aflat în acest punct. Fiecare trebuie să înceapă de undeva, are nevoie, mai ales la primii pași, de sprijin faptic. Preocuparea pentru soarta tinerilor echivalează cu girarea viitorului, iar investiția în ei înseamnă că ne interesează ce va fi.

Prezentarea va fi făcută de criticul de teatru Cristina Modreanu și de coordonatoarea volumului și va avea loc la ARCUB Gabroveni, duminică, 25 octombrie, la ora 17:00. În acest fel, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași va avea încă un racord la cele mai importante evenimente de gen din România.

INFO

www.facebook.com/FITPTI

PE ACEEASI TEMA:

”O zi din viata Deliei” se lanseaza la Libraria Humanitas din Piata Unirii

FIE 2017 / Eugen Simion si Razvan Theodorescu, la Iasi

Lansare de carte: ”Blocati in labirint”, de George Simion

Adrian G. Romila despre Zeppelin, la Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Expoziția „SFR Infinit” – în deschiderea Les Films de Cannes à Iași

Scrie un comentariu: