Într-o lecție adevărată, fiecare, pe rând, trebuie să vorbească, să asculte, să se asculte și să fie în locul celuilalt.
Cartea autorului ieșean poate fi definită ca fiind un dicționar al vieții, de la A la Z, ce cuprinde psihologie trăită, confirmată, ale cărei învățăminte pot fi de folos cititorului. Colecția de cugetări se adresează în special celor ajunși la vârsta maturității, care, prin prisma propriilor trăiri, pot pătrunde mult mai ușor întelesurile pe care autorul le a atribuit diferitelor obiecte sau sentimente, atitudini etc.
Adunată în zeci de ani, cartea reprezintă un monolog detaliat, autorul privind pe toate părțile fiecare subiect atins. Însuși autorul privește scrisul acestei cărți ca pe o muncă în mină: “sapi tot mai adânc și găsești și nestemate și pietre semipretioase, dar mai ales te lupți cu balastul”. Uneori nemulțumit de rezultat, autorul a reluat, a refăcut, uneori a pierdut sau a abandonat subiectul, pentru a reveni, de fiecare dată.
Rezultatul – o colecție de gânduri și idei despre viața reală – vă invităm să-l descoperiți vineri, 9 septembrie începând cu ora 18.00, în Galeriile de Arta ale Ateneului.
Prezintă: prof. univ. dr. Petru Bejan si prof. Nicolae Crețu.
INFO
ATENEUL TĂTĂRAŞI
Str. ION CREANGĂ nr. 14, IAŞI
Telefon/ Fax: 0232 261 846
E-mail: ateneutatarasi@yahoo.com