Lansare de carte – “Trei poduri peste lume” de ASR Principele Radu al României

Curtea Veche Publishing vă invită joi, 24 octombrie, începând cu ora 16.00, la evenimentul de lansare a volumului “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 si 2003” de ASR Principele Radu al României. Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură si Traducere Iasi (FILIT) si fi găzduit de Ateneul Tătărasi (Str. Ion Creangă, nr. 14, Sala Mare). Lansarea va avea loc în prezenţa Alteţei Sale Regale Principelui Radu, iar oficiile de gazdă vor fi făcute de Liviu Brătescu, Directorul Ateneului.

Lansarea din Iasi continuă turneul de promovare a volumului în ţară, fiind precedată de evenimente similare notabile în Buzău, Alba Iulia, Bucuresti, Arad, Timisoara.

“Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 si 2003” a Principelui Radu al României este un jurnal „pe sărite“ în care aventura spirituală a actorului care duce texte românesti si străine pe meridianele (si scenele) lumii se împleteste cu destinul omului de stat, devenit membru al Casei Regale a României. Misiunea sa, aceea de a purta numele si spiritualitatea românească în lume, de a fi mesager al ţării pentru reintegrarea ei în familia căreia de drept îi aparţine, lumea democratică, devine un sens si o datorie umană, pe care o îndeplineste cu devotament alături de întreaga Familie Regală a României. Cele trei poduri din titlul cărţii fac referire la trei treceri diferite, simultane si fundamentale în viata Altetei Sale Regale: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la conditia de actor la cea de principe regal.

<<Este o lucrare apăsat subiectivă, dar prezintă o poveste de viaţă destul de neobisnuită. Mă simt obligat fată de societate să vorbesc despre aceste lucruri. Sfertul de secol despre care cartea vorbeste mi-a oferit o sumedenie de ocazii de a fi mândru de familia si de tara mea, precum si de timpul meu. (…) Aducerea între paginile cărtii a acestor gânduri este si un fel de a multumi pentru tot ceea ce am primit. Un personaj de film spunea, acum vreo douăzeci de ani: “Ceea ce primesti la nastere este un dar de la Dumnezeu. Ceea ce faci cu ceea ce primesti este darul tău către Dumnezeu”. >> (ASR Principele Radu al României)

Volumul este disponibil pe www.curteaveche.ro si în librăriile din tară la pretul de 35 lei.

INFO

www.ateneultatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: