Lansare carte: „Marea Unire pentru cei mici”, Ana și Filip Iorga

Editura Vremea celebrează Centenarul Marii Uniri cu gândul la generația de care depinde viitorul nostru. Aceasta este misiunea celui mai nou titlu pentru copii, „Marea Unire pentru cei mici”, o carte cu ilustrații viu colorate, dedicată întregitorilor patriei noastre – Regelui Ferdinand, Reginei Maria și tuturor celor care au contribuit politic și militar la crearea României Mari, la 1 Decembrie 1918.

Cartea are un format prietenos cu cei mici, este tipărită pe hârtie lucioasă de cea mai bună calitate, iar ilustrațiile color redau fidel figurile marcante ale epocii României Mari. Lansarea va avea loc luni, 4 iunie 2018, ora 10 la Ateneul din Iași.

Povestea Marii Uniri este scrisă de jurnalista Ana Iorga și de istoricul Filip Iorga, iar ilustrațiile sunt realizate de Octav Ungureanu. Istoria este repovestită pentru cei mici, într-un stil atrăgător și relaxat.

„Marea Unire pentru cei mici” nu e o lecție complicată de istorie, ci o poveste palpitantă, adevărată, numai bună de citit în familie, la joacă sau la școală. Autorii strecoară cu abilitate multe detalii istorice, dar într-un ritm alert, în care evenimentele par să se întâmple chiar sub ochii micilor cititori. Cine erau regii României și ce au făcut pentru țară? Cum a au luptat românii în marele Război? Ce o fi simțit tânărul fotograf care a reușit să imortalizeze adunarea de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918? Sunt momente și portrete care îi vor ține pe copii cu sufletul la gură și îi vor ajuta să înțeleagă mai bine cum s-a născut România Mare. Așa vor putea pătrunde în atmosfera eroică a acelor momente istorice pe care le celebrăm în 2018.

Ana Iorga este jurnalist de televiziune și realizatoarea rubricii “Pe cuvânt” (Antena3), un program educativ dedicat marelui public, în care este promovată limba română corectă.

Filip Iorga este istoric și scriitor, autorul mai multor volume despre familiile istorice românești (“Strămoși pe alese. Călătorie în imaginarul genealogic al boierimii române”, “Un cântec de lebădă. Vlăstare boierești în Primul Război Mondial”).

Intrarea liberă.

INFO

Ateneul din Iași

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Web: www.ateneuiasi.ro

FB: www.facebook.com/AteneulDinIasi

PE ACEEASI TEMA:

Lansarea volumului „Despre începutul cercetărilor arheologice la Dunărea de Jos (I) Contribuțiile lui Mircea Petrescu-Dîmbovița”

Lansare de carte la Iaşi: Stelian Dumistrăcel, Cuvintele, încotro? Lingvistică pentru toate televiziunile

Volumul Petru Bogdan (1873-1944). Savantul, profesorul şi cetatea în discuţie la Iaşi

Editura Adenium anunță lansarea Colecției NO ADDICT, coordonată de dr. Ovidiu Alexinschi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Seara cu antreprenori – Paul Padurariu

Cinema Ateneu: 22-24 iunie 2018

Germana de vacanta

Biblioteca de vacanță – Filiala „Ion Creangă”

Scrie un comentariu: